Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Hajbalzsam: Előnyök és okok, amik miatt mindenképpen érdemes használni

Megosztva a1 évek előtt 798
Hajbalzsam: Előnyök és okok, amik miatt mindenképpen érdemes használni

Létezik néhány hajápolási termék. Samponok, balzsamok, maszkok, olajok, gélek vagy lakkok. Kinek kell ezeket mind tudnia? Sajnos a legszebb és legegészségesebb hajhoz mindegyiket ismerned kell, de legalábbis az alapvetőeket. Ezek közé tartozik a balzsam, ami minden hajtípusra jótékony hatással van, ezt biztosan nem szabad kihagynod.

 

Mi a balzsam?

Kezdjük az elejétől, és elmagyarázzuk, mi az a hajkondicionáló. Egyszerűen fogalmazva, a balzsam olyan termék, ami táplálja a hajadat, amikor hajmosás után felviszed a hajadra.

Az a probléma, hogy még ha a legdrágább sampont is használod otthon, ez még mindig nem biztosítja Neked azt, amit a hajmosás második fázisa, a balzsam ad. A sampon csak a hajban lévő felületi szennyeződések eltávolítására szolgál.

A sampon eltávolítja a hajadba került szennyeződéseket, valamint gondoskodik arról is, hogy az elhalt hámsejtek se maradjanak a hajszálakon hajmosás után. Azonban ez még mindig nem biztosítja a legfontossabb ápolást.

Ezért a hajmosás után át kell térni a második fázisra, ami a kondicionálás. Mosd meg vele a hajad, így különféle vitaminokkal és egyéb támogató hatóanyagokkal táplálod azt.

Ezenkívül a kondicionálónak köszönhetően a haj dúsabbá válik, jobban ellenáll az időjárási viszontagságoknak és készen áll a hajszárításra.

 

 

A hajondicionáló előnyei

A kondicionálónak számos előnye van. A legfontosabbak a következők:

  • A haj táplálása
  • Könnyen használható
  • A haj előkészítése a hőkezelésre (hajszárítás)
  • Elősegíti a kifésülést (ha hosszabb a hajad)
  • Erősíti a hajat
  • Néhány percet sem kell várnod. A hajra felvitel után azonnal lemossható

És még több. A vásárolt típustól függően más előnyöei is vannak. Egyes típusok megszabadítanak a korpától, mások gondoskodnak a száraz hajvégek ápolásáról.

 

Melyiket válasszuk?

A legnagyobb botlást a választáskor követheted el. A piacon több száz különféle típusú hajbalzsamot találsz a különböző hajtípusokra. A választás elméletileg rajtad múlik. Ez azonban elsősorban attól függ, hogy milyen hajad van.

A kondicionálók általában három fő típusra osztják:

  • száraz hajra
  • sérült hajra
  • zsíros hajra

Természetesen találkozhatsz más fajtákkal is. A legtöbb esetben azonban ezek közül válassz. Ha nem tudod, milyen típusú hajad van, vegyes típusú is lehet.

Figyeld meg a hajadat, vagy több hajkondicionálót próbálj ki egy adott idő alatt. 

Azonban vásárláskor legyél óvatos. Ha nem megfelelő fajtát választasz, problémákat okozhat, például bőrviszketést, gyors zsírosodást  vagy korpásodást.

  

Mikor lesz az első eredmény?

A testápoló termékeknek van egy hátrányuk. Gyakran várni kell az eredményre. Ugyanez van a hajkondicionálóval is. Fontos, hogy a hajmosások során rendszeresen használd.

Ha a balzsam minőségi és jó, akkor segít a hajadnak. Az eredményt abban látod, hogy a hajad sokkal jobb tapintású, nem zsírosodik vagy nem lesz annyira száraz. Persze ez attól is függ, hogy milyen típusú hajad van, és milyen balzsamot vásárolsz.

Annak ellenére, hogy tovább kell várni az eredményre, a hajkondiciónáló használata mindenképpen megtérül. Ezek azok, amelyek viszonylag elfogadható áron ápolják a hajadat.

 

 

Összegzés

A hajbalzsam remek termék, amely nem hiányozhat a fürdőszobádból. Könnyen használható, és több tucat termék található a piacon. Biztosan találsz legalább egyet, amely megfelel a hajtípusodnak. Próbáld ki még ma a hajkondicionálót, és meglátod, hogy nem fogod megbánni.

Képforrások: Pinterest.com

Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés