Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Mit csinálnak a sikeres emberek a hétvégén?

Megosztva a1 évek előtt 618
Mit csinálnak a sikeres emberek a hétvégén?

Siker. A szó, amit olyan gyakran ismétlünk és ami nagyon sokféle jelentéssel bír. A siker, ami mindenki számára valami mást jelent. Egyesek a munkahelyi előléptetést látják benne, mások az egyetemen szerzett diplomát. Akárhogy is, mindannyian arra törekszünk, hogy valamiben sikeresek legyünk. De hogyan lehet ezt elérni? Az biztos, hogy a kemény munka alapja, ám ez nem az egyetlen tényező, a legjobb eredmény eléréséhez.

Lehet, hogy már olvastál olyan cikkeket, hogy “mi az, ami megkülönbözteti a sikeres embereket, a többiektől”. Biztos, hogy olvastál már a rendszeres napi rutinjaikról a hétköznapok során, ez sem új információ. Azonban a legtöbb cikk a hétköznapokra fókuszál. De van valami, amit lehet, hogy senki nem fog a tudtodra adni, hogy a hétvégék ugyanolyan fontosak a fejlődés és a siker szempontjából. Szóval mit kéne tenned a hétvégén?

 

Kelj korán reggel

Nem számít, hogy hétköznap van vagy hétvége. A testedet és az elmédet egy bizonyos rutinra kell beállítani, amit a hét mind napján követni tudsz. Ha korán reggel kelsz fel, sok időd van, és ezt tudod az előnyödre fordítani.

Robert Allen Iger, a Disney volt vezérigazgatója szerint, a sikere annak köszönhető, hogy rendszeresen korán reggel kel fel. Állítását számos tanulmány támasztja alá, amelyek arra a következtetésre jutottak, hogy az új tervek vagy ötletek kidolgozására a kora reggeli órák a legmegfelelőbbek.

   

  

Ne felejts el pihenni

Természetesen ahhoz, hogy sikeres legyél, keményen kell dolgoznod saját magadon is. Ezt, biztos nem próbáljuk megcáfolni. Másrészt, fontos megtalálni az egyensúlyt a munka és a pihenés között.

Sokat vagy képes elviselni. Szünet nélkül, órákig képes vagy fizikailag és mentálisan dolgozni. A probléma ezzel csak az, hogy egy ilyen hosszú, nagyon intenzív időszak után, gyakran teljes leállás következik, amit "burnout" hívnak.

Ha még nem találkoztál ezzel az angol szóval, ez egyszerűen a kiégést jelenti. Rengeteg cikket, tanulmányt vagy könyvet találhatsz erről. Manapság ez nagyon népszerű és gyakran emlegetett téma. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen nagyon sok ember szenved ettől a problémától.

Röviden: a kiégés, valamilyen nehéz szellemi vagy fizikai stressz következménye. Az illető kimerültté válik, nincs motivációja, egész nap alszik, vagy csak ül, és tévét néz. A kiégés legnagyobb problémája az, hogy ha egyszer utolér téged, akkor nem tudsz megszabadulni tőle. Néha évekig is eltarthat ez az állapot.

Ezért tartsd észben, hogy fontos magadat folyamatosan fejleszteni, de még fontosabb, ha időnként ott hagyod a munkát, és időt szánsz saját magadra.

 

Légy aktív

Hétköznap a számítógép előtt dolgozol és pihensz a hétvégén, sorozatokat nézel, könyvet olvasol vagy alszol? Nagy hibát követsz el. Annak érdekében, hogy folyamatosan motiválva légy és a munkára tudj koncentrálni, meg kell mozgatnod a testedet.

Nem kell órákon keresztül az edzőteremben fizikailag teljesen kimeríteni magadat. Csak annyit kell tennie, hogy a hétvégéken 15-30 percet sétálsz, futsz vagy jógázol. A testmozgás természetes az ember számára, ha viszont egész nap ülsz, akkor ez a mozgás hiányzik a testednek.

A jól ismert és sikeres, Anna Wintour, a világszerte ismert Vogue divat magazin főszerkesztője vagy Richard Branson, az angol üzletember és milliomos, nagyon fontosnak tartják rendszeres mozogást.

   

  

Szánj időt a hobbidra

Amikor nem dolgozol, szánjon időt egy hobbira. Menj ki a kertbe, és csinálj ott valamit. Alternatív megoldásként, tevékenykedj a konyhába és főzd meg a kedvenc ételedet, sétálj ki a természetbe vagy edz ott. Ne felejtsd el a hobbidat. Ez valami olyasmi, ami segít ellazulni és ami közben össze tudod szedni a gondolataidat. Nem is beszélve arról, hogy a kreatív szabadidős tevékenységek gyakran ösztönözik az embert a munkahelyén.

Ha rendszeresen csinálod a hobbidat és elegendő időt fordítasz rá, akkor azt bevételi forrássá is változtathatod. Csináld amit szeretsz. Lehet, hogy a jövőben megtérül Neked.

 

Felejtsd el a FOMO-t

Hallotad már a FOMO kifejezést? Ez egy angol rövidítés a "kimaradástól való félelem" kifejezésre, ezt különösen olyan helyzetekben használják, amikor az illető úgy érzi, mintha lemaradt volna valamiről. Például egy jó partiról vagy egy az adott személy számára fontos összejövetelről. Úgy tűnik számodra, hogy túl sokat dolgozol, és már nem érdekelnek többé a bulik, de a barátaid még mindig nagyon jól érzik ott magukat nélküled?

Azt felejtsd el, hogy lemaradsz valamiről. Gondolj pontosan az ellenkezőjére. Néhány év múlva vagy talán még korábban is hálás leszel, hogy valamit extrát csináltál a hétvégéken vagy a hobbinak éltél, míg a barátaid valami olyat tett, ami nem mozdította őket tovább a céljaik felé.

Randi Zuckerberg, a Facebook közismert alapítójának és a Zuckerberg Media vezérigazgatójának húga, állt elő egy  saját szóval. JOMO-nak hívják, és rövid a "kimaradás örömére". Ne aggódj, ha lemaradsz valamiről, mert nem veszítesz semmit. Ellenkezőleg. Valami mást nyersz ezáltal.

  

 

Vess egy pillantást az elmúlt hétre

A világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates azt mondja:" Örülök, hogy megünnepeljük a sikert, de fontosabb tanulni az általunk elkövetett hibákból. "

Szó szerint fogadd meg a tanácsát, és minden héten foglald össze az egész hét sikereit és kudarcait. Örülj a sikernek, és elemezd a kudarcokat. Hogyan lehet tanulni belőlük? Mit tehetsz meg azért, hogy elkerüld őket a jövőben?

Ne vedd a kudarcot valami olyasminek, ami egy lezárás vagy valaminek a vége. Ellenkezőleg. Próbálj meg tanulni belőle, és derítsd ki, mit csinálj másképp és jobban. Az életben a rosszabb dolgok mozdítanak előre.

 

Összegzés

A szombat és a vasárnap azok a napok, amikor több időnk van önmagunkra. Próbáld meg a saját előnyödre fordítani. Fokuszálj arra, amit csinálni szeretsz, tervezd meg a jövőhetet, és gondolkodj el azon, amit az előző hét tanított neked. Csak akkor leszel sikeres az életben.

Képforrások: Pinterest.com

Hasonló cikkek
A történelem leghosszabb férfi frizurái

A történelem leghosszabb férfi frizurái

624 1 évek előtt
Hogy is mondjuk? A haj a fej koronája? Ez a tény nem csak a nőkre, hanem a férfiakra is vonatkozik. A megfelelő...
Nézd tovább
Ezek a legszexisebb férfi tetoválások a nők szerint

Ezek a legszexisebb férfi tetoválások a nők szerint

2316 1 évek előtt
A tetoválás valami olyasmi, amiről mindenkinek eltérő véleménye van. Van akinek tetszik és van akinek nem. Ha azonban...
Nézd tovább
Hogyan kombinálj a színekkel? Ne felejtsd el ezeket a szabályokat!

Hogyan kombinálj a színekkel? Ne felejtsd el ezeket a szabályokat!

613 1 évek előtt
Azt mondják, hogy a divat játék, és a képzeletnek nincs határa. Ez igaz, de valójában van néhány fontos szabály,...
Nézd tovább
2020 nyári férfi frizurák trendjei

2020 nyári férfi frizurák trendjei

933 1 évek előtt
Elgondolkoztál már azon, hogy esetleg nyárra megváltoztasd a külsődet? Kezd a hajaddal. A férfi frizurák nyári...
Nézd tovább
7 leggyakoribb hiba, amit a férfiak öltözködés közben elkövetnek

7 leggyakoribb hiba, amit a férfiak öltözködés közben elkövetnek

3752 1 évek előtt
A divat az játék, és nincs szabálya. Mindenki a saját szabályait hozza létre benne, és azt vesz fel, amit szeret. A...
Nézd tovább
Mit gondolj át az első tetoválás előtt

Mit gondolj át az első tetoválás előtt

4244 1 évek előtt
A tetoválások nagyon népszerűek manapság. Megkülönböztetnek Téged másoktól, vonzza a figyelmet és szebbé teszi a bőröd.
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés