Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

A történelem leghosszabb férfi frizurái

Megosztva a1 évek előtt 623
A történelem leghosszabb férfi frizurái

Hogy is mondjuk? A haj a fej koronája? Ez a tény nem csak a nőkre, hanem a férfiakra is vonatkozik. A megfelelő frizura szó szerint csodákat tehet. Másrészt a csodák, ha nem a legjobb, de rosszat is tud tenni. A frizura kiválasztásakor nemcsak a haj típusát, hanem olyan fontos dolgot, mint az arcformát is figyelembe kell vennie.

A megfelelő frizurával az ember magabiztosnak és vonzóan érzi magát. A különféle frizurák széles skálája ellenére vannak olyanok, amelyek határozottan nem tartoznak a népszerű csoportba. Ellenkezőleg. Készítettünk egy rövid show-t az elmúlt évekből származó frizurákról, amelyek akkor divatosak voltak, de manapság csak az “úgynevezett” kifejezést érdemli ki. 

 

Mullet

Elöl rövid, hátul hosszú. Soha nem tudtad megérteni a mullet frizurát, amit különösen a múlt században viseltek? A 60-as évek végén és a 70-es évek elején volt népszerű. Sajnos sok embernél sokkal tovább is tartott, így a 90-es évek végén még mindig találkoztunk vele.

Néha státust frizurának is nevezik, amiben "üzleti megjelenés látható elöl és parti megjelenés hátul". De semmi sem lep meg. A két teljesen különböző hosszúság és stílus kombinációja sokak számára még mindig érthetetlen.

Például ennek a frizurának volt a szerelmese a jól ismert amerikai színész és countryénekes Billy Ray Cyrus.

 

Patkányfarok

Pontosan így van, ezt a frizurát szó szerint "parkányfaroknak" hívják. Ez egy fonat / megnövesztett kisebb hajköteg, ami a fej hátsó vagy valamelyik oldalsó részén helyeszkedik el a férfiaknak.

Nem vagyunk egészen biztosak abban, hogy ki gondolt ki ezt a frizurát, de meglepetésünkre több embernek tetszett, főleg a 80-as években.

 

Flat top

Ha emlékszel a 80-as és 90-es évekre, akkor valószínűleg emlékezni fog a Flat top nevű frizurára is. Az első alkalommal az 1950-es években jelent meg, amikor nem volt nagy sikere. Majd 30 évvel később visszatért, és a férfiak beleszerettek.

Ez viszonylag rövid haj, ahol a frizurának a felső részét szó szerint egyenesre levágták. Ettől a fej téglalap vagy kocka alakú lett. A frizurát sok férfi viselte, de őszintén szólva, szinte senkinek sem állt jól.

Arca túl négyszögletesnek tűnt, és ha a férfin van néhány extra kilogramm súlyfelesleg, ez a frizura még legalább további 10 kg-ot ad hozzá.

 

Bowl cut

Blow cut hazánkban: "Vágjuk körbe a bilit". Különösen a századfordulón szeretettek bele az ilyen típusú frizurába a férfiak. De nem csak férfiak, néhány még a nők is viselték. A nők esetében azonban a frizura hátsó része kissé hosszabb volt. 

És ki volt az úttörője ennek a frizurának? Például Jim Carrey, akit ezzel a frizurával láthatunk a "Dilibogyók" című filmben, több éven át ezt a frizurát viselte. Sajnos, mint a korábban említett frizurák, ez sem illik minden arcformához, és nem minden férfinek áll jól.

 

Bieber

Valószínűleg nem kell magyaráznunk, hogy milyen típusú frizuráról van szó. Justin Bieber frizurát viselt talán minden olyan fiú volt, aki 2010 és 2020 közötti volt pubertás. Néhányan még sisaknak is hívták ezt a frizurát. 

Justin Bieber szerencsére megszabadult ettől a frizurájától, de a tendencia továbbra is megmaradt. Néhányan még ma sem engedik el, így az utcán is találkozhatsz néha 1-1 rajongóval, akinek nagyon hasonlít a frizurája az énekesnek fiatal korában viselt sérójára.

 

Trump

A frizura, ami magukat az adott hírességet inspirálja, beszéljünk az Egyesült Államok elnökének frizurájáról. Valószínűleg kevés ember tudja, mi az a férfi fején. Akár a saját haja, vagy akár csak egy paróka, ezt senki sem tudja biztosra. De amiben biztos lehetsz, hogy az a valami, nem  egy olyan frizura, ami vonzóbbá tenné téged.

Érdekes, hogy Trump frizurájának saját profilja van a Twitteren, több mint 5500 követővel. Rendszeresen adnak hozzá vicces képeket, amik az elnök haját ábrázolják különböző módon.

Ha netalántán változtatni akarsz, és frizurát keresel, akkor ezt feltétlenül kerüld el.

Trump Hosszú parókák a 17. századból

Kezdjük egy kicsit mélyebbre ásva a frizurák történetében, és térjünk vissza a 17. századba, amikor az uralkodók szó szerint imádták a hosszú parókákat. Ha érdekel a történelem, akkor valószínűleg tudod, hogy a parókákat csak  gazdag emberek engedhették meg maguknak, ám különösebb módon nem törődtek velük. Bolhákat és más élőlényeket gyakran találtak bennük. 

Nekünk, férfiaknak szerencsére az ilyen parókák már nem igazán jönnek be. Ma már nem túl sok parókát fogsz találni a férfiak körében. Ez inkább nők dolog.

Azok, akik hosszabb hajat akarnak, egyszerűen megnövesztik.

 

Frosted Tips

Térjünk vissza a jelenbe, pontosabban a 2015 - 2017-es évekhez, amikor a Frosted tip-pek (hidrogénezett végek) voltak nagyon népszerűek. Valójában ez nem annyira maga a frizura, mint a színváltozás. Azoknak a férfiaknak, akiknek a haja ily módon volt festve, sötét hajtővük és hidrogénezet hajvégeik voltak.

Ebben az esetben nem számított, hogy hidrogénezett volt e, csak finoman sárga árnyalatúvá, vagy teljesen fehérré.A frizura mindkét fajta színt és árnyalat átmeneteit magába foglalta.

Ami ezt a fajta frizurát illeti, az nagyon érdekes, hogy néhány férfinek nagyon jól állt. De hozzá kell tennünk, hogy szükséges volt egy jó fodrászra, aki megfelelően befestette a haj végét.

 

Emo frufru

A 21. század kezdete viharos volt. Példa erre az Emo stílus, aminek nagyszámú rajongótábora volt. Nem csak a férfiak, hanem a nők körében is nagyon népszerű volt. Ez a stílus a divatra és a frizurákra összpontosított. És a férfiakat sújtottak elég keményen. 

Fekete, sötét haj, ami a homlok egyik oldaláról rézsútosan lefelé az arc másik oldalára fut le. A frufru néha még olyan hosszú volt, hogy az illető legalább egy szemét letakarta. Az, hogy rosszul néz ki ez a frizura, csak egy dolog. Nos, az, hogy milyen praktikus volt akkoriban valószínűleg nem zavart senkit.

 

Összegzés

A frizurának olyannak kell lennie, ami kiegészíti az személyiséged, és tökéletesen illeszkedik az arcod formájához. A saját stílusod megismeréséhez jó szakemberhez, barberhez vagy fodrászhoz kell fordulnod, aki nem csak levágja a hajadat, hanem tanácsot is ad.

KépforrásokPinterest.com

Hasonló cikkek
Mit csinálnak a sikeres emberek a hétvégén?

Mit csinálnak a sikeres emberek a hétvégén?

618 1 évek előtt
Siker. A szó, amit olyan gyakran ismétlünk és ami nagyon sokféle jelentéssel bír. A siker, ami mindenki számára...
Nézd tovább
Ezek a legszexisebb férfi tetoválások a nők szerint

Ezek a legszexisebb férfi tetoválások a nők szerint

2316 1 évek előtt
A tetoválás valami olyasmi, amiről mindenkinek eltérő véleménye van. Van akinek tetszik és van akinek nem. Ha azonban...
Nézd tovább
Hogyan kombinálj a színekkel? Ne felejtsd el ezeket a szabályokat!

Hogyan kombinálj a színekkel? Ne felejtsd el ezeket a szabályokat!

613 1 évek előtt
Azt mondják, hogy a divat játék, és a képzeletnek nincs határa. Ez igaz, de valójában van néhány fontos szabály,...
Nézd tovább
2020 nyári férfi frizurák trendjei

2020 nyári férfi frizurák trendjei

933 1 évek előtt
Elgondolkoztál már azon, hogy esetleg nyárra megváltoztasd a külsődet? Kezd a hajaddal. A férfi frizurák nyári...
Nézd tovább
7 leggyakoribb hiba, amit a férfiak öltözködés közben elkövetnek

7 leggyakoribb hiba, amit a férfiak öltözködés közben elkövetnek

3752 1 évek előtt
A divat az játék, és nincs szabálya. Mindenki a saját szabályait hozza létre benne, és azt vesz fel, amit szeret. A...
Nézd tovább
Mit gondolj át az első tetoválás előtt

Mit gondolj át az első tetoválás előtt

4244 1 évek előtt
A tetoválások nagyon népszerűek manapság. Megkülönböztetnek Téged másoktól, vonzza a figyelmet és szebbé teszi a bőröd.
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés