Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Hogyan kombinálj a színekkel? Ne felejtsd el ezeket a szabályokat!

Megosztva a1 évek előtt 612
Hogyan kombinálj a színekkel? Ne felejtsd el ezeket a szabályokat!

Azt mondják, hogy a divat játék, és a képzeletnek nincs határa. Ez igaz, de valójában van néhány fontos szabály, amiket be kell tartani. Csak ezeknek köszönhetően nemcsak a legjobbat, hanem egy nagyon stílusos öltözetet és ruhatárat is kialakíthatsz. Szeretnéd tudni, hogyan lehet a különböző színeket megfelelően kombinálni? Van egy egyszerű útmutató a számodra, hogy hogyan is kell ezt csinálni.

Mindenkinek megvan a saját egyedi stílusa. Ha Te ezt már megtalálta, annál jobb. Tudod, mit szeretsz, és mi áll jól rajtad. A stílus részeként azonban nem szabad elfelejteni a színekkel kapcsolatos alapvető szabályokat. Bizonyos árnyalatokat egyszerűen nem lehet kombinálni.

 

Egy szín tónusait kombináld

Ha biztosra akarsz menni, akkor a színárnyalatokat kombinálod, amelyek hasonlóak és egymást egészítik ki. Ezek a színkombinációk például a fekete és a szürke, a barna és a karamell, vagy a sötétzöld és a halványzöld lehetnek.

Ettől a öltözék holisztikusan néz ki, az egyik színről a másikra való átmenet természetes és folyamatos. A kapott hatás kellemesen érdekes és stílusos. Ha nem akarsz valami forradalmian újat feltalálni, akkor ezek a kombinációk bizonyosságot jelentenek, amellyel soha semmit sem fogsz elrontani.

 

  

 

Semleges színek

A divat trendek jönnek és mennek. Állandóan változnak, ezért nehéz lépést tartani velük. Az ilyen divat trendek általában különféle mintákat foglalnak magukba. Vásárláskor ne felejtsd el, hogy a következő évben nem ezek lesznek a tendenciák, és valami másra kell lecserélned majd az idei aktuális darabokat.

Azok, akik el akarják kerülni az ilyen gyakori ruhatárcserét, időtlen és semleges színű darabokra kell támaszkodniuk. Ezek mindig modern és elegánsak. Bárkin jól néznek ki, és abszolút mindennel kombinálhatók.

A semleges színek közé tartoznak a fehér, a fekete, a szürke és a barna. Nem régen jóval kevesebbet viselték ezeket a színeket vagy ezeknek a színeknek és az árnyalataiknak a kombinációit, de még mindig viselik. Manapság kiemelkedő jelentőségűk van a divatba, és nem csak a férfiak, hanem a nők is szívesen hordják. Különböző kombinációkat hozhatsz létre ezekkel a színekkel, lehet egyszerű, de érdekessé is teheted vagy szokatlanná az outlook-odat.

 

Meríts ötletet az évszakokból

Az évszakok nagyban befolyásolják, amit viselünk. Ősszel és télen gyakran sötét ruhákat keresünk, amelyek bizonyos módon megmutatják a hangulatunkat vagy az érzelmeinket. Ennek ellentettjeként, nyáron szinte mindig vidámabbak és jobb kedvűek vagyunk, szintén a meleg időjárásnak köszönhetően. A ruhák színesebbek, vidámabban és frissebbek.

Ezért a színek kiválasztásakor nyugodtan inspiráljon az adott évszakot. Nyáron inkább a pasztell színeket, télen pedig a sötétebb színeketet válaszd, mint a fekete vagy barnara.

Korlátozott mértékben azonban próbálkozhatsz a friss és élénk színekkel is. Mindig válassz egyet, amit kiegészítesz egy semleges árnyalattal, például feketét, szürkével vagy barnával egészítheted ki.

  

 

Hány féle szín legyen

Maguk a színek mellett fontos tudni, hogy mennyi szín a legjobb. Az egyszínű ruhák szépek, de gyakran unalmasak, és nem kelti fel az érdeklődésedet. A legjobb tehát az, ha 2-3 színt kombinálsz egy öltözékben. Semmiképp sem többet.

Azért legyél óvatos a három színnel. Kerüld a kontrasztot, ami jól néz ki, de nem mindig állhat jól Neked. Ha a színek kombinációja nem sikerült, lehet, hogy úgy nézel ki, mint egy szivárvány.

Amikor a színek mennyiségére gondolsz, jusson eszedbe az első szabály, ami szerint az árnyalatokat kombinálod. Vásárolj különböző színárnyalatokat, például kék vagy zöld. Ezek dobják fel a ruhatáradat.

 

És mi van a mintákkal?

A minták a legjobb barátaink, de nagyon óvatosan kell használni őket, és mindig egyszínű darabokkal kombinálni. Csíkos póló kiválasztásakor soha ne gondolj egy csíkos vagy kockás nadrággal való kombinációra. Egy ilyen kombináció nagyon vad és természetellenesnek tűnik.

Ne felejtsd, hogy nem minden minta mindig trendi. Míg a csíkos nagyon népszerűek az idén, addig tavaly a kockás volt. A következő évben pedig valami teljesen más lesz. A szekrényedben csak néhány ilyen darabra van szükséged.

  

 

Milyen a legjobb kombináció?

Nem lehet pontosan megmondani, hogy mely színek illenek össze a legjobban. Minden attól függ, hogy egy színnek milyen az árnyalata, és milyen darabbal párosítod össze.

A fekete nagyon jól néz ki fehérrel, sötétkékkel vagy sötétzöld színnel kombinálva. Azonban az az igazság, hogy a fekete mindenhez tökéletsen illik.

Általában véve, ha két sötét fődarabot viselsz, azaz nadrágot és kabátot vagy nadrágot és pólót, akkor jó, ha valami kontrasztosat is viselsz. Valamit, ami a ruhát kiemeli és érdekessé teszi.

Tehát, ha például fekete nadrágot és egy fekete kabátot választasz, akkor nagyon könnyen ki tudod emelni ezt a két ruhádarabot a pasztell színekkel, például pasztell zöld, kék vagy rózsaszín. Ezekkel könnyen megbonthatok a fekete szín komolyságát, esetleg komor hangulatát.

Ugyan ezt kiegészítőkkel is elérheted. Minden fekete ruha jól néz ki arany vagy ezüst kiegészítőkkel.

Összegzés

Mielőtt felöltözöl, helyezd a kiválasztott ruhákat például az ágyra, és nézd meg, hogyan néz ki az összkép, mennek-e a színek egymáshoz. Elméleti szempontból lehet, hogy kombinálhatóak, de amint egymás mellé rakod az egyes ruhadarabokat, látni fogod, hogy esetleg nem néz ki jól. Ezért mindig át kell először gondolni az egyes kombinációkat, ha szükséges azokat meg kell változtatni, és más módon kell megtalálni a tökéletes outfit-et.

Képforrások: Pinterest.com

Hasonló cikkek
2020 nyári férfi frizurák trendjei

2020 nyári férfi frizurák trendjei

933 1 évek előtt
Elgondolkoztál már azon, hogy esetleg nyárra megváltoztasd a külsődet? Kezd a hajaddal. A férfi frizurák nyári...
Nézd tovább
7 leggyakoribb hiba, amit a férfiak öltözködés közben elkövetnek

7 leggyakoribb hiba, amit a férfiak öltözködés közben elkövetnek

3752 1 évek előtt
A divat az játék, és nincs szabálya. Mindenki a saját szabályait hozza létre benne, és azt vesz fel, amit szeret. A...
Nézd tovább
Mit gondolj át az első tetoválás előtt

Mit gondolj át az első tetoválás előtt

4244 1 évek előtt
A tetoválások nagyon népszerűek manapság. Megkülönböztetnek Téged másoktól, vonzza a figyelmet és szebbé teszi a bőröd.
Nézd tovább
Pompadour a férfi frizura

Pompadour a férfi frizura

1168 1 évek előtt
A Pompadour frizura ma nagyon népszerű a férfi körében. Nem csoda. Hiszen nem nagyon bonyolult a kezelése, mint más...
Nézd tovább
Hogyan lehet lenyűgözni egy nőt az első randin

Hogyan lehet lenyűgözni egy nőt az első randin

1111 1 évek előtt
Randizni valakivel elég bonyolult dolog. Jó benyomást kelteni vagy a másik embert elbűvölni az első találkozáskor,...
Nézd tovább
Sötét karikák vannak a szemeid alatt? Így szabadulhatsz meg tőlük!

Sötét karikák vannak a szemeid alatt? Így szabadulhatsz meg tőlük!

1360 1 évek előtt
A szem alatti sötét karikák az emberek többségét zavarják. Gyakran az alvás vagy pihenés hiányának jeleként, de...
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés