Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Mit gondolj át az első tetoválás előtt

Megosztva a1 évek előtt 4243
Mit gondolj át az első tetoválás előtt

A tetoválások nagyon népszerűek manapság. Megkülönböztetnek Téged másoktól, vonzza a figyelmet és szebbé teszi a bőröd. Az első tetoválás azonban mindig tele van aggodalmakkal és bizonytalanságokkal, hogy hogyan fog kinézni, fájni fog-e vagy hogy hogyan fogod magad érezni utána. Ha mégis úgy gondolod, hogy tetoválást szeretnél, van néhány tippünk a számodra, hogyan készülj fel rá.

  

Tetoválás tervezés

Az elején fontos átgondolni, hogy mi az amit igazán akarsz. Sokan akarnak tetoválást, de nem tudják pontosan, hogy mit akarnak a bőrükön. Ha Te ebbe a csoportba tartozol, akkor az internet tud ihletet adni. Rengeteg különböző típusú és stílusú tetoválást találsz rajta.

Természetesen csak a tetoválások ihlethetnek meg, és nem szabad lemásolni őket. Amit az interneten, a folyóiratokban vagy a közösségi hálón látsz, azok művészek vagy tetováló művészek alkotásai. Ezért csak akkor használd őket, ha megengedett.

A te formatervezésedből nagyobb tetoválásokat is rajzolhat a tetováló művész. Beszélj meg vele egy időpontot, találkozzatok, és mond el neki, hogy mire gondoltál pontosan. A tetováló művész felvázol valamit neked, és beállíthatja a pontos dizájnt, ahogy neked tetszik. Mond el, hogy mit szeretnél, és mit nem. Mit szeretnél pontosan megváltoztatni?

Ha ismersz valakit, aki szépen tud rajzolni, nyugodtan adjon neki javaslatot, hogy hogyan rajzolja meg. Ezután elviheted ezt magaddal a tetováló stúdióba.

De gondolkozz el a tetoválás tervezésén. A tetovált kép örökre a bőrödön marad. Ezért, válassz olyan tetkót vagy több tetoválást, amik mennek egymáshoz.

  

 

Adj időt magadnak

A hangulatod folyamatosan változik és bár tegnap vágytál egy tetoválásra, ma kissé eltérő véleményed van, és talán várnál is még vele egy kicsit. Szánj rá időt, még mielőtt elmennél egy tetováló stúdióba. Gondolj a döntésedre.

De ne csak egy-két napot várj. Egy hete vagy akár egy hónapot inkább. Minél tovább gondolkodsz a tetoválásodról, annál jobb döntést fogsz hozni. Idővel biztos leszel benne, hogy az a tetoválás pontosan az, amit Te akarsz.

 

Hol fáj a legkevésbé?

A testen vannak olyan helyek, amelyek kevésbé fájnak tetoválás készíttetésekor, és vannak olyanok, amik nagyon. Ha Neked már van egy konkrét hely, ahova szeretnéd a tetoválást, valószínűleg nincs értelme ebbe a témába jobban belemenned. Viszont ha nem pontosan tudod, és el akarod kerülni a nagy fájdalmat az első tetoválásnál, érdemes megismerni ezt az információt.

Mindenkinek különbözik a fájdalomküszöbe, ezért ami az egyiknek fájdalmas, az nem biztos, hogy másnak ugyanannyira fáj és fordítva. Általában véve, azonban a kéz és a comb a legkevésbé fájdalmas terület az emberi testen. Ennek oka az, hogy ezeken a helyeken több zsírszövet van. A tű nem megy közel a csontokhoz, és a fájdalom jobban elviselhető.

Mint már említettük, a fájdalmat mindenki máshogy érzi. Ezért nincs értelme, ha tetoválás előtt meghallgatod az emberek amikor erről a témáról beszélgetnek vagy megkérdezed a barátaidat, hogy a tetoválás mennyire fájt nekik. Sokan csak feleslegesen megijesztenek ezekkel az információkkal és az biztos, hogy ezt határozottan nem akarod

 

Kisebb tetoválások

A nagy méretű- vagy a teljes karon lévő tetoválás tetszik? Mindkettő szép, de ha még soha nem volt tetoválásod, akkor az elsőnek nem szabad olyan nagynak lennie. Több oka is van.

Az első dolog az, hogy még nem tudod, milyen fájdalom vár rád, és hogy valójában mi a teljes folyamata a tetoválás készítésének. Nem tudod, hogy hogyan működik a bőr gyógyulási folyamata, és hogy hogyan kell a tetoválásokat megfelelően ápolni. Nem is beszélve arról, hogy az első tetováláson lehet, hogy később módosítani szeretnél, kiegészíteni, vagy más stílusú tetoválást szeretnél helyette. Egy kis méretű tetoválást mindig le lehet fedni vagy stílusosan hozzá valamit lehet még adni.

Ezért jó valami kicsi alakzattal kezdeni. És nem, nem egy nyíllal átlőtt szívre vagy a virágra gondolunk, hanem egy stílusos és érdekes formára, ami neked jutott az eszedbe, vagy mindent a tetováló művészére bízol.

 

 

Az év megfelelő időszaka

Még az évszak is befolyásolhatja a tetoválások készítését. Általában tetoválást bármikor csináltathatsz. Ezért vannak nyitva egész évben a tetováló stúdiók.  A nyár azonban azaz időszak, amit sokan elkerülnek. Ennek az a fő oka, hogy nem szabad napozni és úszni az új tetoválás miatt.

Ha olyan terved vannak a nyárra, beleértve úszást, napozást és különféle szabadtéri tevékenységeket, akkor a tetoválást ősszel vagy télen kell csináltatnod.

 

Hogyan öltözz?

A ruházatnak, amiben a tetováló stúdióba mész, kényelmesnek és olyannak kell lennie, hogy semmilyen módon ne dörzsölje az új tetoválást. Ez azt jelenti, hogy nem lehet szűk nadrágod, ha friss tetoválás van a lábadon, vagy hosszú, szűk ujjú póló, ha tetoválás van a karodon.

A ruházatnak lazának és levegősnek kell lennie. Egy új tetoválásnak lélegezni kell. Ezért nem szabad mindig túl szűk és szoros ruhával letakarni.

 

Borotválkozni vagy nem borotválkozni?

Ha például a lábadra csináltatsz tetoválást, akkor elgondolkozhatsz azon, hogy vajon le kell - e borotválnod azt a bőrfelületet, ahova a tetoválás megy majd. A legjobb, ha tetoválás előtt ezt megbeszéled a tetováló művésszel. De a legtöbb tetováló azt mondja, hogy te ne tegyél semmit. A borotválkozás irritálhatja a bőrt, ami nem lenne jó egy új tetoválás esetén.

Az első megbeszéléskor kérdezz meg mindent a tetoválást végző személytől, ami érdekli. Így biztos lehetsz abban, hogy a lehető legjobban felkészülj rá.  

 

Menjen veled valaki

Kisérőt is vehetsz a tetováló stúdióba. Egy barátoddal menj oda, vagy valakivel, aki segíteni tud túlélni ezt az "első alkalmat". Sok ember gyakran nem csak a fájdalomtól tart, hanem attól is, hogy hogyan menjen el egy tetováló stúdióban. Ezért érdemes magaddal vinni valakit, akivel jól érzed magad, és segít csökkenteni a stresszt.

 

 Ár

Az ár attól függ, hogy milyen tetováló stúdióba mész és mekkora a tetoválást csináltatsz. Ugyanakkor sok profi tetováló nem kér többet 10 - 12 ezer forintnál tetoválásonként.

 

Tanács a végére

A számodra tökéletes alakzat kiválasztásakor, valamint a fájdalomra gondolva ne feledd, hogy a tetoválást megcsináló művész kiválasztása is nagyon fontos. Ez egy profi tetováló művészt jelent, akinek jó portfóliója van. A tetoválások örökre a bőrükön maradnak, ezért  jól kell nekik sikerülniük.

Képforrások: Pinterest.com

Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés