Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Pompadour a férfi frizura

Megosztva a1 évek előtt 1167
Pompadour a férfi frizura

Pompadour a férfi frizura

A Pompadour frizura nagyon népszerű ma a férfi körében. Nem csoda. Hiszen nem nagyon bonyolult a kezelése, mint más hajvágásoknak, és szinte mindenkinek jól áll. De még ez a frizura is megváltozott, kicsit más formájú és hosszúságú lett, hogy kialakuljon a formája, amit ma láthatunk.

A Pompadour az a frizura, amit minden magabiztos és stílusos férfi hord. Nem korlátozódik le semmilyen korosztályra. Elegáns, ugyanakkor vad és férfias. Bár az 1970-es években vált híressé, történelme sokkal régebbre nyúlik vissza. Honnan származik a Pompadour kifejezés, és mit jelent ez a neve?

   

 

Egy darab történelem

Sokan meglepődhetnek, azt a tényt hallva, hogy a Pompadour frizurát Madame de Pompadour-ról nevezték el, aki 1721 és 1764 között élt. A hölgy a történelem során XV. Lajos szeretőjeként lett ismert. És annak ellenére, hogy ezt a frizurát róla nevezték el, szinte semmi köze sincs hozzá. 

Ezt a frizurát egy Madame de Fontanges nevű hölgy ihlette. Ő szintén egy befolyásos férfi szeretője volt. Pontosabban, XIV Lajosé. Madame de Fontanges úgy kezdte el viselni a frizuráját, hogy a haja többségét a feje tetejére, tupírozva felrakta, hogy többnek tűnjön. Ez volt az alapja a manapság különösen a férfiak körében nagyon népszerű frizurának.

A haj tupírozása, annak térfogat megnövelése nagyon népszerű volt, különösen az 1770 - 1780-as években a francia forradalom előtt. Aztán egy időre ez a frizura eltűnt. Azonban, amint az lenni szokott a divatban, egy idő után minden visszatér. És a Pompadour valóban az 1950-es években újra divatba jött, amikor James Dean és Elvis Presley körében nagyon népszerű volt. Elvis volt az, aki újra divatba hozta ezt a frizurát, egészen a mai napig.

Nem szabad elfelejteni, hogy eredetileg a Pompadour frizurát egy nő kezdte el hordani és ez a történelem folyamán megjelent, valamint végigkövethető. Ezt a frizurát nemcsak a férfiak, hanem a nők is kedvelték. Betty Grable és Bette Davis a rajongói voltak. Manapság olyan hírességek kedvelik, mint  Pink, Miley Cyrus és Janelle Monae.  Férfiak körében olyanok imádják, mint Zayn Malik, Zac Efron és David Beckham. Ők nyugodtan inspirálhatnak téged, és úgy vágathatod le a hajadat, mint ők!

A Pompadour frizurájának nagyon hosszú történelme van. Azonban az évek során folyamatosan változott, széles lehetőségeket biztosítva a testreszabásnak. Habár van egy bizonyos  formája, de rajtad múlik, mit csinálsz vele.

  

 

Hajtípus

Mint minden frizura esetén, jó tudni, hogy melyik típusú haj a legmegfelelőbb hozzá. A haj hosszának kb 4–6 cm-nek kell lennie. Vagyis nem túl rövid, de nem is túl hosszú. A hajat valamilyen módon be kell állítani. Ha túl rövid, akkor az nem lehetséges. Másrészt ha túl hosszú a haj, akkor az nem tudja megtartani.

A Pompadour egyenes hajú férfiak számára a legalkalmasabb. Ez nem azt jelenti, hogy ha göndör hajad van vagy hullámos, akkor nem fogod tudni beállítani a hajadat erre a frizurára. Egy kicsit nehezebb lesz, de te is meg tudod csinálni. Ha nem bánod, hogy egy kicsit több időt töltesz a fürdőszobában mire megcsinálod magadnak.

A legjobb frizura, a megfelelő vágással érheted el. Ez azt jelenti, hogy ha a Pompadour-ot választod, találj egy neked megfelelő barber-t vagy fodrászt, aki a frizurádat szó szerint műalkotásként fogja kialakítani. Nem mindenki tudja, hogy hogyan kell megfelelő módon hajat vágni.

 

Arcforma

Ha azt gondoltad, hogy a hajtípussal vége, az nem egészen így van. A Pompadour frizura sok férfinak jól áll, de nem mindenkinek. Ezért jó, ha tudod, milyen arcformához megy a legjobban.

A szélesebb állkapoccsal és erős arccsonttal rendelkező archoz ideális a Pompadour. Azoknak a férfiaknak, akik nem rendelkeznek ezekkel az arcformákkal, van még egy reményük. Ez a megfelelő barber vagy fodrász. Egyedül ő képes a számodra legtökéletesebb hajstílus és frizura kialakítására.

Hosszabb arc esetén a barbernek vagy fodrásznak kissé hosszabbra kell hagynia a hajat az oldalt. Ez enyhíti a drasztikus kontrasztot az oldalt nagyon rövid és a fej tetején hosszabbra hagyott hajhossz között. Kerek arc esetén a hajnak a lehető legrövidebbnek és a frizurának jól kialakítottnak kell lennie.

 

 

Szakállal vagy anélkül?

Ez minden férfi számára meglehetősen nehéz kérdés, valamint az, hogy a frizurának Pompadournak kell lennie, szakállal vagy anélkül. Mindkét típus alkalmas ehhez a frizurához. A választás inkább Rajtad áll vagy az arcod típusán.

Ha elegánsan szeretnél kinézni, vagy olyan munkád van, ahol fontos a rendszeres borotválkozás, érdemes a "sima" arcot választani. Ez azt jelenti, hogy ne félj a simára borotvált arcot választani szakáll vagy bajusz nélkül.

Ezzel szemben, ha szakállat szeretnél növeszteni,  akkor nyugodtan kombinálhatod a frizurával! Az egyetlen dolog, ami nem megy a Pompadour frizurához, a túl hosszú szakáll. Hosszabb vagy rövidebb ápolt frizura mindenképp illik hozzá.

Ha úgy döntesz, hogy szakállat növesztesz, keresse fel a barberedet, beszéld meg vele, hogy kombinálni akarod a frizurádat a szakálladdal. Ez különösen fontos, mivel első látásra nem túl nagy a kontraszt az arc és a haj között.

 

Pompadour frizura típusai

Folytassuk ennek a frizurának a fajtáival. Bár úgy tűnik, hogy csak egy létezik, ez nem teljesen így van. Négy alaptípus létezik:

  • Klaszikus
  • Moder
  • Rövid
  • Vad

  

 

Klasszikus Pompadour

Szereted a klasszikust és az elegánsat? Akkor a klasszikus típus a legjobb Neked! A tipikus Pompadour-on alapul, amit néha Elvis is viselt. Nagyobb hajtőemelés és nyugodtan ragyogjon! Ehhez a típushoz hosszabb és sűrűbb haj szükséges. Valamint több időbe telik a kialakítása és ápolása.

Modern Pompadour

Ha el akarod képzelni, hogy néz ki a modern Pompadour, akkor csak a híres David Beckham-et kell elképzelned. Már egy ideje hűséges ezt viseli, és jól csinálja. Tökéletes neki.

Amint a címből látható, a modern típus rendelkezik a klasszikus alapokkal, ám kissé vadul különbözik tőle. Azt is megköveteli, hogy a hajad az oldalon „fokozatos legyen” és ne legyen túl hosszú. A fürdőszobában nem töltesz el annyi időt, mint a klasszikus változattal, amikor ezt a frizurát állítod be magadnak.

Rövid Pompadour

A rövid típus minden férfi számára alkalmas, aki szereti a rövidebb frizurákat. Ez egy olyan alternatív, ami még a férfiakat is örömmel tölti el, akiknek haja egyszerűen nem úgy növekszik, ahogy azt ők szeretnék. Ez egy modern típusú. Előnye, hogy szinte semmilyen változtatást nem igényel.

Vad Pompadour

Tetszik a szabályok nélkül frizura, és a klasszikus Pompadour egyszerűen csak nem jön be Neked? Adj durva, texturált megjelenést a klasszikus sima változathoz. Ez a típus ideális göndör vagy hullámos hajú férfiaknak. Ide tartoznak azok is, akiknek túl sűrű a haja. Finoman fújd be a hajadat lakkal vagy vigyél fel rá egy kevés pomádét.

   

 

Hogyan állíthatod be a hajam?

Nem számít, hogy melyik típust választottad. Az, hogy hogyan beállítod be a frizurád csaknem ugyanaz, kisebb eltérésekkel.

Mosd meg a hajad, és törülközővel óvatosan dörzsöld meg. Ezután hajszárítóval és kerek nagy kefével szárítsd be. Ennek köszönhetően megnő a frizura térfogata. Ezután vigyél fel valamilyen hajformázó terméket a hajába. A legjobb, ha olyan terméket használsz, amit ismersz, akár matt paszta , agyag,  akár pomádé . Ha segítségre van szükséged a haj térfogatának megnövekedésével kapcsolatban, akkor feltétlenül szüksége van hajporra . Ha problémás a rögzítés, használj egy rögzítő spray-t . De próbáld meg nem túl sokat használni belőle, mert itt is igaz, a kevesebb, néha több.

 

Hanz de Fuko QuickSand 56g Black Label Shape Paste Hajpaszta 60ml Pacinos Matte Powder hajpúder 4,5g
Hanz de Fuko QuickSand 56g Black Label Shape Paste Hajpaszta 60ml Pacinos Matte Powder hajpúder 4,5g

  

Fésűvel, de a legjobb kézzel beállítani a hajat a kívánt formára. Miután elégedett vagy a frizuráddal, elkészültél és készen állsz a napod kezdésére.  

By Vilain Kétoldalú Hajkefe Pacinos Hajkefe (nagy) Hanz de Fuko Style Lock Hair hajspray 255g
By Vilain Kétoldalú Hajkefe Pacinos Hajkefe (nagy) Hanz de Fuko Style Lock Hair hajspray 255g

 

Összegezés

A Pompadour egy frizura, ami minden férfinak jól áll. Azonban fontos, hogy megtaláld a megfelelő típust és különösen a megfelelő szakembert a frizura elkészítéséhez. Ekkor a megfelelően levágott Pompadour frizura beállítása nagyon egyszerű és gyors. Reggel tíz percnél többet nem igényel, hogy egész nap jól nézz ki és jól érezze magad.

 

 

Fotó forrás: Pinterest.com

Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés