Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Hogyan vigyázz a száraz és érzékeny bőrre?

Megosztva a1 évek előtt 1635
Hogyan vigyázz a száraz és érzékeny bőrre?

A bőrápolás nélkülözhetetlen mind a nők, mind a férfiak számára. A megfelelő kozmetikumok használata, valamint a rendszeres bőrtisztításnak és hidratálásnak rutinná kell válnia, amit minden nap meg kell ismételni, a bőr típusától függetlenül. Minden bőr más és minden bőr más gondoskodást igényel.

A száraz és érzékeny bőr az egyik bőrtípus. Sokan szembesülnek ezzel a bőrrel. Néha nagyon nehéz a megfelelő gondoskodás. Ennek ellenére, ez lehetséges. Megmutatunk néhány tippet és trükköt az ilyen típusú arcbőrre.

 

 

Mi okozza a száraz és érzékeny bőrt?

Először is jó tudni, hogy valójában mi okozza a száraz bőrt, és hogy megszüntethető-e. A száraz bőrtípust az agresszív kozmetikai termékek, rossz bőrápolás, hideg idő, rossz étkezési szokások vagy túlságos, esetleg mértéktelen alkoholfogyasztás okozhatja. Ha ezen okok miatt száraz a bőröd, a jó hír az, hogy megszabadulhatsz tőle, ha megváltoztatod az életmódodat és szokásaidat.

A száraz és érzékeny bőr azonban örökölhető is, vagy évekkel később jelentkezhet az idő előrehaladtával. Ebben az esetben nem szabadulhatsz meg ettől a bőrtípustól, és meg kell tanulnod, hogyan kell megfelelően kezelni és ápolni. Harcolni hasztalan vele.

 

Hidratálás nélkül nem fog működni

Ez elsősorban a száraz bőrtípusra jellemző, ezért fontos rendszeresen hidratálni. A legjobb barátod egy erőteljesen hidratáló hatású krém kell, hogy legyen. Egy ilyen krém mélyen bejut a bőrbe, és nem csak a bőr felületén marad. Ez lehetővé teszi a terméknek, hogy elvégezze a munkáját, és a bőrt több órán keresztül táplálja.

A megfelelő hidratáló megtalálása eltarthat egy ideig. Addig kell keresni és kipróbálni a különböző krémeket, amíg meg nem találod a Neked legmegfelelőbbet. Néhány lehet sűrűbb állagú, mások kevésbé. Ugyanakkor az nem szabály, hogy a sűrű krém jobb és hidratálóbb, mint a hígabb textúrájú. A készítmény összetétele és alkotóelemei nagyon fontosak. Ők végzik a legfontosabb feladatot.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy éjszakai és nappali krémet válassz, vagy esetleg egy univerzálisat, ez rajtad múlik. Jó néhány hidratáló krém sokoldalú, és mind napközben, mind éjszaka használható.  

 

Nem szabad elfelejteni, hogy a száraz bőr gyakran kéz a kézben jár a bőr intenzív érzékenységével. A krémnek, amit használsz, legalább 15 SPF-t is tartalmaznia kell. Ez megvédi a bekent bőrfelületet a napfénytől. Az UV-sugarak elleni védelem nagyon fontos, ugyan úgy nyáron, mint ősszel vagy télen. Az UV-sugarak sűrű felhőkön is át tudnak hatolni, de még hideg időben is. Nem szabad alábecsülni őket.

A test más részeire is jó, ha hidratáló testápoló krémeket választasz. Rendszeresen használd őket. De csak naponta egyszer, zuhany után, lefekvés előtt. Éjszaka a testápoló kellően hidratálja a bőrt.

Recipe for men SPF 15 Facial Moisturizer hidratáló arckrém Blind Barber Hidratáló Arckrém Baxter of California Olajmentes Hidratáló Arckrém
Recipe for men SPF 15 Facial Moisturizer hidratáló arckrém Blind Barber Hidratáló Arckrém Baxter of California Olajmentes Hidratáló Arckrém

 

Tehát ezen a módon bőrünk hidratált lesz egy darabig. Nagyon gyakran elfelejtünk egy tényt. A hidratálás nem elegendő csak kívülről. A belső hidratálás is nagyon fontos. Ezért, ne felejtsünk el rendszeresen folyadékot fogyasztani. A száraz bőr gyakran csak tükrözi a nem elegendő és megfelelő folyadékbevitelt.

  

Megfelelően védd a bőrt

Az alacsony hőmérséklete nem sokat használ a száraz és érzékeny bőrnek. Ezért, télen több réteg ruhával kell megvédeni. A testfelületen lévő bőrt viszonylag könnyű elrejteni. Az arcon, már más. Ne felejts el sapkát és sálat viselni. Viszonylag nagy bőrfelületet tudsz megvédeni a hideg levegő ellen ezekkel a ruhadarabokkal.

Akkor mi van a magas hőmérséklettel? A nyár sem egyszerű időszak a bőrvédelem szempontjából. Az állandó napfény, a hő és esetleg a só - vagy klórtartalmú víz, szó szerint megsemmisíti a gyönyörű bőrt. Ezért a megfelelő eszközökkel kell gondoskodni róla.

 

 

A naptejek maguktól érthetőek. Ne felejtsük el a kellően magas UV faktort. Arckrémek esetében válassz még nagyobb védelmet. A arcbőr nagyon érzékeny, hajlamos a kiszáradásra és a ráncosodásra.

Amint úsztál a medencében vagy a tengerben, utána zuhanyozz le édes vízzel, azután krémezd be az egész tested. Választhatsz testápolót vagy hidratáló hatású napvédő krémet. Majd add meg a bőrödnek a megfelelő mennyiségű pihenést.

 

Az arclemosónak gyengédnek kell lennie

A bőr tisztítása nagyon fontos, és ezt rendszeresen kell elvégezni. Azonban fontos, hogy a megfelelő termékeket válaszd ki az arctisztításhoz. A micellás víz távolítja el a legjobban a bőrfelületen lévő szennyeződést, de valójában, még ez is elég erős. Ezért próbáld megtalálni az érzékeny és száraz bőrre megfelelőt, nem agresszív arclemosó folyadékot. A micellás víz többnyire olajos alapú és már tisztításkor hidratálja és ápolja a bőrt.

Hanz de Fuko Gentle Cleansing Gel Gyengéden Tisztitó Gél Blind Barber Arctisztító Gél
Hanz de Fuko Gentle Cleansing Gel Gyengéden Tisztitó Gél Recipe for men Facial Cleanser Arctisztító zselé

Blind Barber Arctisztító Gél

 

A második nagyszerű tisztítószer az egész test számára, a hámlasztás. Hetente 1-2 alkalommal használd. Hámlasztás során legyél nagyon óvatos az érzékeny és száraz bőrrel. Csakúgy, mint a micellás vízet, a hámlasztást elősegítő készítményeket is kifejezetten a Te bőrtípusodhoz kell választani. Nem szabad, hogy túl erős legyen, mert akkor többet árthat, mint használ.

 

 

Válassz egy jó hidratáló tusfürdőt vagy krémet. Ezek gyakran tartalmaznak olaj komponenseket és más fontos anyagokat, amik hatékonyan küzdenek a száraz bőr ellen. Szépen ápolják és hidratálják a bőrt.

 

Szabadulj meg a rossz szokásoktól

Szóval, mi okozhatja a száraz és érzékeny bőrt? Az agresszív kozmetikumok használata, a kozmetikumok túlzott használata, a dohányzás is előidézheti vagy felerősítheti az érzékeny bőr jelenségét. Ezek mind a rossz szokások, amiket elhagyva csökkenthető vagy akár teljesen megszüntethető a száraz és érzékeny bőr.

Ha szép, ápolt és táplált bőrt szeretnél, akkor bizonyos időközönként le kell cserélni a kozmetikumaidat. Ez azért szükséges, mivel a bőr megszokja azokat. A dohányzást is minimálizálni vagy teljesen abba kell hagynod. A dohányzás miatt a bőr gyakran kiszárad, veszít rugalmasságából és sokkal jobban hajlamos lesz a ráncosodásra.

 

 

Képek forrása: Pinterest.com

Hasonló cikkek
Mi okozza a hajkorpát és hogyan lehet megszabadulni tőle?

Mi okozza a hajkorpát és hogyan lehet megszabadulni tőle?

1000 1 évek előtt
A tavasz megakadályozhatatlanul közeledik, de a szomorú statisztikák szerint a férfiaknak csaknem a fele szenved a...
Nézd tovább
Hogyan lehetsz jobb férfi 2020-ban

Hogyan lehetsz jobb férfi 2020-ban

991 1 évek előtt
Gondolhatod, hogy jobb férfinek lenni az állandó fejlődésre való koncentrálás. Nagyobb bicepsz, nagyobb bankszámla,...
Nézd tovább
Hogyan vigyázz télen is a bőrödre?

Hogyan vigyázz télen is a bőrödre?

968 1 évek előtt
A hideg időjárás, az erős, hideg szél és az alacsony páratartalom a bőr legnagyobb ellensége télen.
Nézd tovább
A tökéletes karácsonyi ajándék férfiaknak  2019-ben

A tökéletes karácsonyi ajándék férfiaknak 2019-ben

1039 1 évek előtt
Minőségi, jó ajándékot találni valakinek, főleg, ha férfiról van szó, nagyon stresszes feladat. Első ránézésre sok...
Nézd tovább
Movember: a szakáll, bajusz és a férfiak egészségének hónapja

Movember: a szakáll, bajusz és a férfiak egészségének hónapja

4198 1 évek előtt
Ez az év is elrepült, bár azt nem tudjuk, hogy hogyan, és visszatért a legnagyobb férfiaknak és egészségükre irányuló...
Nézd tovább
A szakáll történelme: a férfiasság és társadalmi státus szimbólumától az identitás szimbólumáig

A szakáll történelme: a férfiasság és társadalmi státus szimbólumától az identitás szimbólumáig

3773 1 évek előtt
A szakállat évszázadok óta viselik a férfiak. Míg a múltban inkább gyakorlati szerepe volt és a férfiakat képes volt...
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés