Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Sötét karikák vannak a szemeid alatt? Így szabadulhatsz meg tőlük!

Megosztva a1 évek előtt 1215
Sötét karikák vannak a szemeid alatt? Így szabadulhatsz meg tőlük!

A szem alatti sötét karikák az emberek többségét zavarják. Gyakran az alvás vagy pihenés hiányának jeleként, de sokszor más okok is lehetnek mögöttük. Megszabadulni nehéz tőlük és időnként lehetetlennek tűnik. Van néhány trükk, amivel búcsút inthetsz a szemed alatt lévő karikáknak.


Hogyan keletkeznek?

Számos oka van annak, hogy a szem alatt sötét karikák megjelennek. A leggyakoribb az alváshiány vagy a hosszú éjszakázás. Ezeket tükrözi a bőr színének elváltozása. A szem alatti bőr nagyon vékony és puha. Ezért sokkal érzékenyebb a testünkben bekövetkező változásokra. Még az első ráncok is gyakrabban megjelennek a szem alatti részen.

 

 

Ha alváshiány miatt tapasztalod ezt a problémát, ez általában néhány napon belül eltűnik. Ennek ellenére egy jó, legalább 8 órás alvást kell beiktatnod az életedbe.

Egy másik ok, az allergia lehet. Az erek ebben az esetben kitágulnak és láthatóvá válnak. Mint már említettük, a szem alatti bőr vékony, nem tartalmaz annyi zsírt, mit a test többi része. Ezért válnak láthatóvá az erek.

A nátha és a eldugult orr is okozhatja a szem alatti sötét karikákat. De genetikailag is előfordulhatnak. Sajnos ez ellen, nem tudsz semmit tenni.
 

Pihentető alvás

A szem alatti karikák leggyakrabban az elégtelen vagy rossz minőségű pihenés miatt jelennek meg. Ha hasonló probléma merül fel, elég aludnod. Nyolc vagy még több órai alvás megoldhatja ezt a problémát.

A szem alatti karikákhoz még a duzzadt szemek is társulhatnak az alváshiány miatt. A duzzanat hideg kanállal hatékonyan eltávolítható. Helyezd a kanalakat néhány percre a hűtőszekrénybe, majd tedd a szemeidre.

 

 

Változtass életmódot 

Ha a sötét karikák csak most jelentek meg, hirtelen a semmiből, de eleget alszol, akkor az életmód jelentheti a problémát. A tápanyagok és ásványi anyagok elégtelen bevitele, a test helytelen hidratálása vagy a dohányzás gyakori oka lehet.

Az egészséges életmód a válasz és a megoldás mindenre. Ha egészségesen és jól akarsz kinézni, kezdj el rendszeresen edzeni és étkezni. Naponta néhány adag gyümölcsöt és zöldséget se felejts el megenni.

 

Megfelelő kozmetikumok

Természetesen ma a piacon tucatnyi kozmetikumot találhatsz, amik eltüntethetik a szem alatti karikákat. Használhatsz krémeket, géleket vagy akár maszkokat is erre a problémára. Ezeknek a termékeknek gyakran hűtő és regeneráló hatása van. Ugyanígy megszabadulhatsz a duzzadt szemtől is.

A döntés a tiéd. Sok krém készült ennek a problémának a megszüntetésére, ugyanúgy a ráncokkal és azok megszüntetésével is egyben. Ez számos előnnyel jár egy termékben.

 

 

Próbáld ki az otthoni praktikákat

Vannak olyan régi házi praktikák, amik gyakran felbecsülhetetlenek. A legelterjedtebb például a fekete teából készült pakolás. Hagyd a teafiltert kihűlni, majd helyezd a szemedre vagy a szem alatti részre. Várj 10 percet, majd öblítsd le langyos vízzel az arcodat. A fekete teában található tanninok megszabadítanak a duzzanattól, az antioxidánsok pedig a sötét karikáktól.

Régen ismert a hideg uborka szeletek pozitív hatása. Lecsökkenti a duzzanatot, és a segítségével megszabadulhatsz a szem alatti sötét karikáktól.

A szem alatti karikák ellen a szemkörnyék finom masszírozása is segít. Ahogy a vér a szem körül áramlik, a sötét foltokat eltávolítják. Finoman masszírozhatod mandulaolajjal. Vigyázz, hogy az olaj ne kerüljön a szemedbe. 

 

Amikor a genetika miatt van

A genetika esetében, el kell fogadni ezt a problémát. Sehogy sem távolíthatod el a karikákat. Ebben az esetben a bőr sötét elszíneződése gyakori. De egy kicsit tudod csökkenteni, ha jó minőségű sminkkel takard el, hogy természetesebb hatású legyen.

Habár sok férfi elutasítja a smink használatát és egyszerűen csak elfogadják ezzel a megjelenésüket. A genetikailag meglévő szem alatti karikák gyakran nem olyan sötétek, mint a fenti problémákkal járó karikák.

 

 

 

Képek forrása: Pinterest.com

Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés