Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Mi okozza a hajkorpát és hogyan lehet megszabadulni tőle?

Megosztva a1 évek előtt 999
Mi okozza a hajkorpát és hogyan lehet megszabadulni tőle?

A tavasz megakadályozhatatlanul közeledik, de a szomorú statisztikák szerint a férfiaknak csaknem a fele szenved a "hószezonban" egész évben. Természetesen a hó alatt a vállakon megjelenő fehér apró dolgokat, a korpát értjük, ami ellen sok férfi erőfeszítéseik ellenére is képtelen megszabadulni.

A hajkorpa lényegében elhalt hámsejtek, amik kiszáradnak és elválnak a fejbőrtől. Mivel ez egy teljesen természetes folyamat, a hajban lévő elhalt hámsejtek leválása a fejbőrről egy egészséges folyamat.

A probléma azonban az, hogy néhány férfinél ezeknek a sejteknek a száma akár kétszer annyi elhalt bőrlemezke is lehet, ami láthatóan korpásodást okoz a hajban. Valamint a fejbőr irritációja és bőrpírja sem ritka.

Nagyobb faggyúképződéssel kombinálva, ami később eltömíti a szőrtüszőket, növekszik a korpásodás esélye a hajban, a szakállban vagy akár a szemöldök alatti bőrben is.

 

 

De az a jó hír, hogy a korpa nem okozhat megoldhatatlan probléma. Éppen ellenkezőleg, elég sikeresen lehet ellene küzdeni.

A korpától legkönnyebben egy jó minőségű korpásodás elleni sampon használatával tudsz mindenkorra megszabadulni. Legtöbb korpásodás elleni sampon kifejezetten a sejtnövekedés sebességének csökkentésére készült, amik ezáltal lassabban pusztulnak el. Más samponok erős gombaölő összetevőket tartalmazhatnak, amik hatékonyan küzdenek meg a zsírral eltömődött szőrtüszőkben képződött élősködők jelenlétében.

Bizonyos esetekben az olcsó és rossz minőségű samponok vagy hajformázó termékek, amik tele vannak vegyszerekkel és ezek használata is lehet az oka a korpásodásnak. Így a korpa képződése, egy allergiás reakció lehet a gyenge minőségű termékek összetételére.

Az is előfordulhat, hogy az olcsó és alacsony minőségű termékek túlságosan kiszárítják a fejbőrt, esetleg a szakáll és bajusz alatti bőrt, ami egy idő után lehámlik. Ilyen esetben mindig jobb olyan sampont használni, aminek összetétele jó minőségű, ideális esetben a lehető legtermészetesebb, valamint parabén- és szulfátmentes.

Ha a samponok hosszú idő után sem segítenek a korpa eltávolításában, akkor lehetséges, hogy a problémát az életmódban van. Ha a korpa továbbra is makacsul jelen van, a jó samponnal történő mindennapos mosás ellenére, próbáld meg korlátozni a sóban, zsírban és cukorban gazdag ételeket. Stresszcsökkentő tevékenységek, például jóga, pilates, könnyű testmozgás vagy friss levegőn történő testmozgás szintén segíthetnek a tünet enyhítésében vagy akár teljes megszűnésében is.

Nem is beszélve arról, hogy ha a hagyományos és egyébként megbízható megoldások egyike sem segít, akkor a korpás probléma olyan jelentős problémák megnyilvánulása lehet, mint például a gombás fertőzés. Ebben az esetben feltétlenül látogass el egy dermatológushoz, mivel az már speciális és profi kezelést igényel.

Hanz de Fuko Natural Shampoo Természetes Hajsampon 237ml Morgan's Dandruff Shampoo Korpásodás Elleni Sampon 250ml Recipe For Men Korpásodás Elleni Sampon 250ml
Hanz de Fuko Natural Shampoo Természetes Hajsampon 237ml Morgan's Dandruff Shampoo Korpásodás Elleni Sampon 250ml Recipe For Men Korpásodás Elleni Sampon 250ml
Hasonló cikkek
Hogyan lehetsz jobb férfi 2020-ban

Hogyan lehetsz jobb férfi 2020-ban

991 1 évek előtt
Gondolhatod, hogy jobb férfinek lenni az állandó fejlődésre való koncentrálás. Nagyobb bicepsz, nagyobb bankszámla,...
Nézd tovább
Hogyan vigyázz télen is a bőrödre?

Hogyan vigyázz télen is a bőrödre?

968 1 évek előtt
A hideg időjárás, az erős, hideg szél és az alacsony páratartalom a bőr legnagyobb ellensége télen.
Nézd tovább
A tökéletes karácsonyi ajándék férfiaknak  2019-ben

A tökéletes karácsonyi ajándék férfiaknak 2019-ben

1038 1 évek előtt
Minőségi, jó ajándékot találni valakinek, főleg, ha férfiról van szó, nagyon stresszes feladat. Első ránézésre sok...
Nézd tovább
Hogyan ápold tökéletesen a szakálladat

Hogyan ápold tökéletesen a szakálladat

946 1 évek előtt
A szakáll alapvető ápolása a rendszeres mosással kezdődik. Valaki a mosdón lévő klasszikus szappant használja.
Nézd tovább
Etikett a modern férfi számára

Etikett a modern férfi számára

3723 1 évek előtt
Amikor utoljára elgondolkodtunk arról a cikkről, amit el szeretnénk hozni neked a blogban, véletlenül rábukkantunk...
Nézd tovább
Timsó: Mi ez és miért használjam?

Timsó: Mi ez és miért használjam?

4099 1 évek előtt
Ha valaha is borotválkoztak a barber shopban, akkor valószínűleg tudod, hogyan vigyáztak rád, és a borotválkozás...
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés