Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Hogyan lehetsz jobb férfi 2020-ban

Megosztva a1 évek előtt 990
Hogyan lehetsz jobb férfi 2020-ban

Gondolhatod, hogy jobb férfinek lenni az állandó fejlődésre való koncentrálás. Nagyobb bicepsz, nagyobb bankszámla, nagyobb ... hé, értjük. De mi van, ha azt mondjuk neked, hogy amikor jobb verziót készítesz magadról, a kis dolgok számítanak?

Íme egy tízes lista, ami a kicsi, ám meglepően erőteljes életváltozásokra vonatkoznak, ami jobbá, boldogabbá és valószínűleg sokkal sikeresebbé tesznek téged. És ezek közül egyik sem jelenti a súlyemelést, annak ellenére, hogy nem feltétlenül kell, hogy káros legyen ;)

 

Légy tudatosabb

A tudatosabb létezés a meditáció egyik formája, amelynek során egy külső jelenségre összpontosítasz - általában a légzésre. Minden reggel gyakorolhatod (és kell), ha legalább 10 percig egy csendes szobában ülsz. Indulhat egy olyan irányított meditációs alkalmazással, mint például az ingyenesen letölthető Headspace applikáció.

Lehet, hogy más területeken is tudattalanul viselkedsz. Íme egy példa. Ha a TV előtti eszel, ezt cseréld le egy tudatosabb étkezésre, és közben ne koncentrálj más tevékenységekre, akkor jobban fogod élvezni az étel, az ízeket és kevesebbet fogsz enni, így jobban el is töltöd az időt.

Ez vonatkozik az erősítésre és súlyok emelésére is. A testmozgás és az izmok edzése következetesen jobb, látványosabb és gyorsabb eredményt hozhat. Lehet, hogy  tudatosabban tudsz csinálni egy olyan rutin tevékenységet, mint a séta, ahelyett, hogy számtalan gondolat (többnyire negatív) kering a fejedben. 

 

 

Maradj ébren

Amikor a jövő történészei visszatekintenek 2019-re, akkor a világ felébredésének éve lesz a tankönyvekbe. Az Oxford Angol Szótár, ami az angol nyelv fejlődését vizsgálja, még a szó meghatározását is újradefiniálta, ami azt is jelenti, hogy "tudatában kell lenni" vagy "politikai vagy kulturális értelemben vett információ".

Számos botrány - például a világszerte szervezett adóelkerülés vagy a szexuális zaklatások vagy a demokratikus választások körül elkövetett különféle manipulációk - valódi változássá alakulhat, azonban ezek mellett nem mehetünk el, tudatosan ébren kell maradnunk 2020-ban.

Ha oly sok ember panaszkodik az egyenlőtlen és méltánytalan bánásmód miatt, akkor valószínű, hogy mondandójukban van valami igazság. Figyelj, nevelj és vegyél részt egy olyan mozgalomban, ami mindenkinek egyenlő bánásmódot kíván elérni. Soha nem tudhatod, mikor leszel a másik oldalon.

 

 

Olvass többet

Karrierje elején Warren Buffet, egy amerikai befektető és a világ egyik leggazdagabb embere (a Forbes magazin ingatlanát 84,3 milliárd dollárra értékelte 2017-ben) napi 600–1000 oldalt olvasta. Természetesen a könyvekre gondolok, és nem a New Time-ra. Azóta ezt állítólag 500 oldalra csökkentette, de ez is még a munkanapjának közel 80% -át veszi igénybe.

Mint az összes Buffet befektetéshez hasonlóan, az olvasás is osztalékot fizető tudás, inspiráció vagy forrásként érdekes beszélgetésekhez a vacsora alatt a barátokkal vagy a családdal.

Ne félj a közösségi médiát lecserélni olyan sikeres emberek oktatási, motivációs, vagy különböző könyveire, életrajzaira és önéletrajzaira, mint Buffet. Ha esetleg továbbra is sietsz, útközben a rádió helyett hangoskönyveket vagy podcast-okat is hallgathatsz.

 

  

Menj tovább!

Még emlékszel a napfényre? Rendkívül fontos a D-vitamin előállítása szempontjából, ami meghatározó szerepet játszik, a tesztoszteron képződésétől vagy a súlycsökkenéstől kezdve a szív- és érrendszer megfelelő működéséig és a rák megelőzéséig. Az illiniosi egyetemen végzett kutatások azt mutatták, hogy azok az irodai dolgozók, akik az ablaknál ültek, jobban aludtak, több testmozgással és magasabb életminőséggel rendelkeztek, mint kollégáik, akik nem ültek az ablak mellett.

Például, ha nem tudsz kimenni, akkor csodáld meg a közvetlen környezetedben lévő növényeket és virágokat, amik bizonyítottan növelik a teljesítőképességet és csökkentik a stresszt. Még az olyan apró dolog is, mint például a természetről készült képek nézegetése, például a laptop vagy az okostelefon, segíthet. Vagy csupán egy 5 perces séta a legközelebbi parkban úgy érezheted, hogy a fű valóban zöldebb, mint amilyennek látszik.

 

 

Próbáld ki a jógát

Függetlenül attól, hogy rendszeresen edzel, futsz, úszol vagy csak pihensz, a jóga mindenki számára előnyös.

A legnyilvánvalóbbal kezdjük, ami a rugalmasság. De a jógában elsajátított légzésre való összpontosítás segít például abban, hogy extra ismétléseket tegyél az edzőteremben. Maga a jóga is kihívást jelentő erősítő gyakorlat lehet. Az egyensúly gyakorlása segít elkerülni a boka kibicsaklását a nehéz terepfutás közben, vagy lehetséges a csípőtörés megelőzése.

A texasi egyetemen végzett tanulmány szerint a jóga javíthatja a test védekezőképességét és megakadályozhatja az évszakonként ismétlődő megbetegedéseket - a megnövekedett limfocita termelésnek köszönhetően, a test természetes védelmet nyújt az influenza ellen.
 

 

Tedd le a telefont 

Egy közönséges okostelefon több gondot okozhat otthon, mint az AshleyMadison.com társkereső oldala (Emlékszel még a botrányra, amikor szándékosan kiszivárogtatták a felhasználók adatait?). Az okostelefon megsemmisíti a személyes interakciókat még akkor is, ha fizikailag nem érinted meg közvetlenül a partnereddel folytatott beszélgetés során: Az angliai Essex Egyetem kutatói azt mondják, hogy láthatóan elhelyezett telefon az asztalon evés vagy kávéfogyasztás közben csökkenti az együttérzés képességét. 

Néha csak itt van az ideje, hogy kikapcsold. Kapcsold ki a lehető legtöbb értesítést, de legalább az értesítések hangját némítsd el. Alakíts ki egy olyan napi rutint, amikor már nem használod a mobiltelefonodat. Töltsd fel egy másik helyiségben éjszaka, ahelyett, hogy elalszol a telefonod nyomogatása közben, mint ahogy legtöbbünk teszi. Egyre több információ jelenik meg arról, hogy a képernyő kék fénye hogyan zavarja az alvását. És ne is használd a telefonodat ébresztőóraként: az az idő, amikor céltalanul görgeted az Instagram-ot vagy Facebook-ot az ágyban, felhasználható jobb dolgokra is, például a meditációra. Vagy alvásra. Vagy tudod te azt nagyon jól, hogy mire.

 

 

Aludj többet

Az alvás elmulasztása csak egy oka az álmos idióták számára. A test és az elme csak alvás közben regenerálódik. Ezzel szemben a Z-vitamin hiány súlyosan gyengítheti a memóriát, immunrendszert, és amit erősít, akkor az csak a testtömeged gyarapodása.

Nem hiába, hogy reggel bölcsebb vagy, mint este. Természetesen tapasztaltad már a reménytelenség érzését, amikor egy nem létező megoldással zártad a napot késő este, csak hogy másnap reggel felébredve, új erővel és teljes motivációval rájöttél a megoldásra.

A jó alvás annyira fontos, hogy például a brit kerékpárosok, Sir David Brailsford edző ideje alatt, magukkal vitték a párnáikat a szállodákba. A NASA még azt is megvizsgálta, hogy mi az optimális szundikálás napközbeni mennyisége a figyelem fokozása érdekében. Eredmény? 26 perc.

A jó alvás kulcsa a szabályszerűség és az állandóság, azaz, hogy a lefekvés és a felkelés azonos időben történjen. Hétvégén is. De ha jól csinálod, akkor nem akarsz csak az ágyban heverészni.

 

 

Először csináld

Ez a koncepció az amerikai volt röplabdázó Gabby Reece-től származik, akit Tim Ferrissa a Tools of Titans című könyvébe osztotta meg az élettapasztalatáról és olyan emberek szokásairól, mint például milliárdosok és sportolók. Tim Ferris egy másik bestsellert is írt, amiről már hallhattál - Négy órás munkahét (The 4 - hour Work Week)

Legközelebb, amikor potenciálisan kínos helyzetbe kerülsz egy ismeretlen személlyel, menj szembe az ösztöneiddel, ahelyett, hogy a földre vagy az okostelefonra néznél, létesíts szemkontaktust a személlyel és mosolyogj.

Amikor a hölgy a pénztárosnál megkérdezi, hogy hogy vagy, válaszoljon őszintén és szívből, majd cserébe kérdezd meg ugyan ezt tőle. Soha nem tudhatod, hogy aznap kit teszel boldoggá. Ha már semmi más, akkor legalább nem leszel az a pimasz fickó, aki oda ragadt a smartfon-jához.

 

 

Vigyázz a mentális egészségedre

Az átmeneti szomorúság vagy bosszantás az élet elkerülhetetlen része, de ha a negatív és szorongó gondolatok rendszeresen megzavarják napi feladataidat, talán menj el egy szakértőhöz.

Lehet, hogy ez semmi komoly, és a legrosszabb esetben azt a napot csak a váróteremben töltöd. A legjobb esetben azonban, lehet, hogy ez egy folyamat kezdete, ahol megtanulod kiegyensúlyozni a gondolkodási folyamataidat, megérteni és megtanulni irányítani az érzelmeidet. 

A tünetek felismerése és ilyen tapasztalatokra való nyitottság szintén segíthet abban, például hogy jobb barátja legyél másoknak, akik valószínűleg valami hasonlón mennek keresztül. A mentális problémák különösen ránk, férfiakra veszélyesek, akiknek nem természetes az érzéseinkről és az általunk átélt eseményekről beszélni.

Noha Magyarországon nincs hasonló szám, Nagy-Britanniában csak becslések szerint minden negyedik ember szenved mentálhigiénés problémáktól évente. Ha ez a negyedik nem te vagy, akkor valószínűleg valaki, akit ismersz.

 

 

Legyél hálás

Csakúgy, mint a média figyelemfelkeltő címsorjai, amik mostanában megfélemlítő hírek újbóli megjelenésére emlékeztetnek, folyamatosan az életed negatív dolgaira összpontosítanak, függetlenül attól, hogy azok mennyire jelentéktelenek, egyszerűen csak elárnyékolhatják a legtöbb pozitívumot.

Gyakorlatként minden este írj le három dolgot a papírra, mielőtt lefekszel, amikért hálás vagy. Nem csak nyilvánvaló dolgokat, például a család és a barátok. Próbálj meg minél konkrétabb lenni, és mélyedj el a részleteket. Mi okozott örömet aznap? Egy nagyszerű kávé, amit egy csinos bariszta(pultos) készített egy kávézóban? A gyönyörű naplemente, amit hazafelé menet vettél észre, és a sok negatív gondolat helyett, összpontosíts önmagadra és a körülötted lévő dolgokra? Írd le. Hülyeségnek tűnhet, de hatékony pszichológiai trükk a kedved javítására és a motivációd fenntartására.

Próbáld ki. Hálás leszel.

 
 

Írd le papírra

A dolgok papírra írása arra kötelez Téged, hogy rendezd az információkat, valamint térbeli kapcsolatot hozz létre közöttük, ami viszont segít megtalálni és megjegyezni a legfontosabb tényeket. Ugyanakkor amikor elveszíted az eszed vagy a szíved bánatának papírra öntése enyhítheti a mentális és érzelmi feszültségeket is: az Ohio Egyetemen végzett kutatások kimutatták, hogy a negatív gondolatok papírra írása, és az azt követő összegyűrés és eldobás megtisztíthatja az agyad.

Ne hagyd abba az újévi fogadalmak papírra történő leírását (vagy kezd el velünk). Még reálisabbak lesznek. Írd le a napi teendőket és rangsorold azokat. Mindig készíts jegyzeteket a meeting-eken, akkor is, ha közvetlenül a találkozó után eldobod azokat. Jegyezd fel az edzéseket, hogy nyomon követhesd a fejlődést. Írd le, mit eszel, mert csak azzal tudsz valamit kezdeni, amit mérsz. És minden este írd le azt, amiért hálás vagy.

 

 

Vedd fel a saját egyenruhádat

Ezzel sok időt, energiát, pénzt és sikertelen kísérletezést spórolhatsz meg. Ez az oka annak, hogy például Barrack Obama mindig csak kék vagy szürke öltönyt visel - ez egy döntéssel kevesebb.

Nem kell azonnal farmert, fekete garbót és fehér cipőt viselned(tudod, hogy miről beszélek). Ehelyett fontold meg az "egyenruhát" a személyes stílusodhoz és saját ízlésednek megfelelően: öltöny, ing és nyakkendő, vagy farmer, ing és pulóver. Sportos vagy elegáns kabát. Sportcipő vagy elegáns bőr cipő. Akárhogy is, azonosítsd be a saját stílusodat, és talál meg önmagadat, majd készítsd el ezt különféle színekben (kék, szürke, de lehet olíva, barna és fekete). Ily módon két teljes másodperc alatt fogsz tudni felöltözni, még sötétben is, különösen ebben az évszakban.

Alapvetően ugyanazt viseled minden nap, unalmasnak tűnhet, de nem az, mintha másnap reggel másfél órát töltenél el azon gondolkodva, hogy mit vegyél fel a munkába.

 

 

Vigyázz kevésbé

Az emberek természetüknél fogva társas lények. Legalábbis többségünk. Tehát leginkább az érdekel minket, hogy körülöttünk mások hogyan látnak minket, a körülöttünk lévő körülményeinket, kapcsolatainkat, sikereinket és kudarcainkat. A közösségi média idején azonban nemcsak barátainkról és ismerőseinkről, hanem az ő barátaikról és ismerőseikről is nagyon sok információt megtudhatsz, tudjuk, hogy ki kit csal, kinek milyen volt a nyaralása, és ismerjük korábbi általános iskolai osztálytársainkat. Még azokat is, akiket azóta nem láttunk. Látjuk, hogy mindenki utazik, családot alapít, sikeres karriert épít, üzleti vállalkozásokat indít, gyönyörű gyerekei vagy már unokái vannak ... valószínűleg már tudod, hogy hova akarok ezzel kilyukadni. Röviden: senki sem dicsekszik a közösségi hálón kellemetlen válással vagy munkájából való elbocsátással.

Nem meglepő tehát, hogy újabb és újabb bizonyítékok jelennek meg, megerősítve a kapcsolatot a közösségi média használata és a mentális problémák, szorongás és még a depresszió fokozott előfordulásával is.

Döntsd el, hogy előre lépsz-e egy lépést, és határozd el, hogy mi érdekel és mit engedhetsz meg magadnak, hogy hiányozzon. Még nincs elég like-od az Instagram-on? Santorini-ról vagy Kubáról álmodozol? Valószínűleg ezek a dolgok túl vannak értékelve. Keress magadnak reális, személyes célokat, és dolgozz azon, hogy elérd őket. Ne zavarjon meg a közösségi hálón látottak. Tedd 2020-at egy olyan évvé, amikor látsz valamit az Instagram-on, és azt mondod: "Kit érdekel?"

 
 

Ennek a cikknek a hivatalos angol változatát a fashionbeans.com webhelyen szerkesztették és tették közzé.

Hasonló cikkek
Hogyan vigyázz télen is a bőrödre?

Hogyan vigyázz télen is a bőrödre?

968 1 évek előtt
A hideg időjárás, az erős, hideg szél és az alacsony páratartalom a bőr legnagyobb ellensége télen.
Nézd tovább
A tökéletes karácsonyi ajándék férfiaknak  2019-ben

A tökéletes karácsonyi ajándék férfiaknak 2019-ben

1038 1 évek előtt
Minőségi, jó ajándékot találni valakinek, főleg, ha férfiról van szó, nagyon stresszes feladat. Első ránézésre sok...
Nézd tovább
Hogyan ápold tökéletesen a szakálladat

Hogyan ápold tökéletesen a szakálladat

946 1 évek előtt
A szakáll alapvető ápolása a rendszeres mosással kezdődik. Valaki a mosdón lévő klasszikus szappant használja.
Nézd tovább
Movember: a szakáll, bajusz és a férfiak egészségének hónapja

Movember: a szakáll, bajusz és a férfiak egészségének hónapja

4197 1 évek előtt
Ez az év is elrepült, bár azt nem tudjuk, hogy hogyan, és visszatért a legnagyobb férfiaknak és egészségükre irányuló...
Nézd tovább
Etikett a modern férfi számára

Etikett a modern férfi számára

3723 1 évek előtt
Amikor utoljára elgondolkodtunk arról a cikkről, amit el szeretnénk hozni neked a blogban, véletlenül rábukkantunk...
Nézd tovább
A szakáll történelme: a férfiasság és társadalmi státus szimbólumától az identitás szimbólumáig

A szakáll történelme: a férfiasság és társadalmi státus szimbólumától az identitás szimbólumáig

3773 1 évek előtt
A szakállat évszázadok óta viselik a férfiak. Míg a múltban inkább gyakorlati szerepe volt és a férfiakat képes volt...
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés