Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Etikett a modern férfi számára

Megosztva a1 évek előtt 3723
Etikett a modern férfi számára

Amikor utoljára elgondolkodtunk arról a cikkről, amit el szeretnénk hozni nektek a blogunkban, véletlenül rábukkantunk egy cikkre, ami arról szól, hogy hogyan kell ma viselkedni egy modern férfinak. Bár elsősorban a megjelenéssel vagy borotválkozással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk, úgy gondoljuk, hogy a viselkedés az, ami az embert férfivé teszi. Ezért úgy döntöttünk, hogy lefordítjuk szabad stílusban, és elkészítünk egy cikket a modern ember etikettjének alapjairól.

Tisztában vagyunk azzal, hogy 2019-ben cikket írni az etikettről régimódinak tűnik, egyfajta udvariasság a nők számára, mint telefonfülkéből felhívni valakit a vezetékes telefonon vagy ismerkedésnél elkérni valaki ICQ számát (kezeket fel, ki emlékszik még erre).

Abban az időben, amikor a nyilvános vitát a harmadik fél szintjén tartott beszéd uralja, szükségesnek tartunk minden modern férfi számára egy egyszerű útmutatást adni arról, hogy hogyan kell viselkednie a modern embernek. Ha már a ruha teszi az embert, akkor ezek teszik emberré.

  

Ha randizol

1. Fizess az első randin, akkor is ha a hölgy egyértelműen és hangosan nem ért egyet. Igen, régimódi, de ennek semmi köze sincs a szexhez. Ha már megigényelted a másik fél jelenlétét egy ital, kávé, vacsora, mozi vagy színházi meghívással, valóban meg is kell hívnod őt és fizetned kell. Nyugodtan mond el neki, hogy legközelebb fizethet ő. Te meg nézd meg a számlát és fizesd ki, ezzel azt sugallod, hogy egész életében szabad maradhat. 

2. Te kezdeményezz és szervezd meg az első randit. Néhány dolog még szexisebb, mint a kérdés: "Szóval mit szeretnél csinálni?"

3. Még ha azonnal látod is, hogy vakvágány az egész és zsákutca is egyben, maradj legalább néhány italra. Ebbe nem halsz bele, és megmentheti a partnered felesleges megaláztatását. Különben is, soha nem tudhatod, hogy a randin a másik fél ugyanúgy látja-e a dolgokat, mint te.

 

 

4. Írj vagy hívd fel a randi utáni napon a hölgyet, ha nem korábban. Ezt akkor is csináld meg, ha a randi katasztrófa volt. Senki sem szereti a szellemeket, és jobb, ha tudjuk, hogy valaminek nincs jövője, mint egyáltalán nem tudni semmit.

5. Ha társkereső alkalmazásokat használsz, mint például a Tinder vagy a Badoo, akkor a legfrissebb és reprezentatív fotóddal állítsd be a profilodat magadról és csak te legyél a képen. A szelfi nem ideális, de mégis jobb, mint egy tükörben lőtt fotó a fürdőszobádban.

6. Mit írj először. Próbálj meg összpontosítani valami konkrét dologra a profilodban. "Jók a melleid, gyere dugjunk!" -ez természetesen nem fog működni.

7. Bánj tisztelettel a nővel. Ha szemtelen vagy a pincér vagy a pincérnővel, ez egy könnyen felismerhető jel, hogy nem csak kedves ember tudsz lenn. És a veled lévő hölgy minden bizonnyal észreveszi.

8. Színházban, moziban vagy stadionban mindig a legjobb helyet próbáld megszerezni magatoknak, amit csak meg tudsz szerezni. Majd ajánld fel a nőnek, a jó kilátás miatt.

9. Tedd el a telefont, és állítsd csendes üzemmódba.

10. Soha ne hagyd válasz nélkül az üzeneteit egy napnál tovább. Ellenkező esetben ne lepődj meg, ha ez leértékel téged a másik szemében.

11. Ne küldj képeket a péniszedről. Tudjuk, hogy nehéz elhinni, de jobban érdekel egy nőt az egyszerű "Helló, hogy vagy? :)".

12. Dicsérd meg a megjelenését vagy ruháját adott esetben, mindenféle szexuális hangvétel nélkül.

13. Ha a kapcsolatnak vége, mindig személyesen tedd ezt meg.

 

  

Amikor dolgozol

14. 24 órán belül válaszolj meg egy megválaszolatlan e-mailt vagy üzenetet. Ha igazán sürgős, telefonálj.

15. Levelezésben ne tegyél be agresszív módon másokat, aki esetleg rangban magasabban vannak nálad, kivéve, ha ő ezt nem kérte. Ez egy idióta lépés. Még ha el is éred a kívánt eredményt, mindenki emlékezni fog rá.

16. Ne hívj váratlanul fel valakit, kivéve, ha erre tényleg szükség van. Ez olyan, mintha váratlanul betörnél az irodájába, feltennéd a lábadat az asztalra, és a következőkkel kezdenél: "itt sétáltam és meghallottam ..."

17. Ha nem tudtál felvenni egy hívást, hívd vissza, amint tudod. Ha nem tudsz beszélni a kérdéses személlyel, írj e-mailt neki, vagy próbáld meg többször felhívni.

18. Ne nevezd havernak vagy tesónak akit felhívsz. Nem azok.

19. Amikor személyesen valaki bemutatkozik, vagy valakit bemutatnak neked, állj fel.

 

   

Tisztességes viselkedés

20. Ha cseng a telefonod és te épp valakivel vagy, intézd el a lehető leggyorsabban és megfelelő módon a telefonhívást.

21. Ajánld fel a tömegközlekedésen a helyet nőknek (függetlenül attól, hogy terhes-e vagy sem), kisgyermekeknek, időseknek és bárkinek, aki bottal jár. Az még jobb, ha le sem ülsz. Fiatal vagy, fizikailag alkalmas arra, hogy a két egészséges lábadat rendeltetésszerűen használd és ne ülj le.

22. Nyisd ki vagy tartsd nyitva az ajtót nőknek, férfiaknak, gyermekeknek vagy bárki másnak, aki mögötted jön. Ez nem áll fenn akkor, ha még távolabb vannak, és az ajtó nyitva tartása azt a benyomást keltheti bennük, hogy gyorsítsák fel lépteiket és futva érjék el a még nyitott ajtót.

23. Küldj kézzel írt köszönőlevelet valamiért, ami sokat jelent számodra. Hány ember csinálja ezt ma?

24. Ne köszönd meg a köszönőlevelet. Minek azt tovább fokozni?

   

  

26. A színházban mindig várj egy kicsit a szünetre, mielőtt felállnál. Ha késtél, várd meg a következő szünetet, mielőtt megkeresnéd a helyed. És miért is késtél?

27. Ne használd a telefonod a moziban semmire. Sem zseblámpaként, sem fényképezőgépként. Halkítsd le vagy kapcsold ki.

28. Válaszolj gyorsan és udvariasan a telefonhívásokra, még akkor is, ha elutasítod őket. Ellenkező esetben, idővel nem hív majd fel senki.

29. Ne panaszkodj.

30. Használd a WC kefét. Te nem vagy állat, és nem az erdőben élsz.

31. Ne dicsekedj! Különbség van az önbizalom és a büszkeség között.

32. Ne hagyj senkit egyedül magára, hirtelen, magyarázat nélkül az éjszaka közepén, valamint búcsúzás nélkül sem.

  

 

Úgy általában az életben 

33. Fizessen magadnak. Azt gondolhatod, hogy diszkréten elsunnyoghatsz anélkül, hogy kifizetnéd a részed a közös számlából a vacsorádért vagy az italodért. Tévedsz, és ha még senki sem mondott semmit, akkor is mindenki észrevette.

34. Használd a helyes nyelvtant. Nem is tudod, milyen vonzóvá tud tenni téged.

35. Ha valaki egy személyes új hírrel és információval "ajándékoz" meg téged - legyen az a hír az új munkájáról, akár a gyereke születéséről - ne lopd el és tedd tönkre ezt a pillanatát azzal, hogy nyilvánosan gratulálsz neki a közösségi hálón, mielőtt az illető maga tenné ezt meg. Lehet, hogy még nem akarja nyilvánosan bejelenteni, de az is lehet, hogy a közösségi hálón egyáltalán nem akarja megtenni. Bármit is csinálsz, ügyelj arra, hogy ne tegyél fel képet a gyermekről az internetre, amit magán üzenetben kaptál az illetőtől. Legalább is nem az előzetes hozzájárulásuk nélkül.

36. Ha meghívást kapsz, vigyél valamit a házigazdának. Nem, a jelenléted nem ajándék.

37. Kérdezz és figyelj a válaszra ahelyett, hogy csak vársz. Mások iránti érdeklődés a legjobb módja annak, hogy érdekes legyél.

38. Jó higiénia. Ámen.

39. Ne nézz videókat vagy hallgass zenét hangosan az utcán. Az a tény, hogy nem szereted az új App füllhallgatóidat, nem azt jelenti, hogy nem kell használnod.

40. A 34. ponttal szorosan összefüggésben ne sírj állandóan minden elköltött forint miatt. Csak annyit kell tenned, hogy hallgass róla. 

41. Van az a barátot, aki minden esemény előtt fizet neked valamit, vagy biztonsági kódként használja a kártyaszámát? Ne várd meg, amíg emlékeztetni fogja Téged erre.   

42. Ne beszélj másokról, és ne használj másokat beszédtémaként. Egyáltalán nincs semmi érdekesebb témád?

 

 

43. Legyél türelmes kisgyermekekkel vagy csecsemőkkel szemben. Nem, nem kellene a szülőknek szenvedniük az életükkel kapcsolatos döntéseik miatt, de lehet, hogy egy napon a helyükben leszel. És hálás leszel minden megértésért.

44. Adja hozzá, amit használsz, vagy hiányzik. Ez különösen igaz a szobatársak ételére, és duplán a WC-papírra.

45. Nem számít, hogy 5: 0-t veszítesz a 89. percben, és az ellenfeled Zlatan Ibrahimovič-ként mutatkozik be az edzésen, vagy 1: 0-ra veszítesz az 5. percben, az ellenfelünk a saját játékosaival játszik. Soha, de soha ne feledd el, hogy soha ne add fel a meccset a Fifában. Ez egy abszolút szent szabály.

46. Ha valamit nem mondasz el valakinek a szemébe, akkor ne mondd el azt a közösségi hálón sem.

47. Ne veszítsd el a fejed. Nyilvánosan, magánéletben, a közösségi hálón - soha, de soha. Ez nem vonzó, nem tesz dominánsabbá, és nem is lesz ettől túl sok tesztoszteronod. Csak úgy működik, hogy megtanulod kezelni.

 

 

Divat és stílus 

48. Vedd le a kalapod vagy a sapkádat, amikor bent vagy/bemész egy zárt helységbe. Nyilvános helyeken, például állomásokat vagy repülőtereket elfogadott, ha a fejeden marad a sapkád. Edzőteremben, soha.

49. A meghívóban az „öltözködési kód választható” nem jelenti azt, hogy bármit viselhetsz. Csak annyit tehetsz, hogy tiszteletben tartod a házigazda kívánságait, vagy idióta leszel. Válasszon okosan.

50. Kéretlen divatjavaslatok vagy tippek adása arra, hogy hogyan légy stílusos, megegyezik azzal, hogy ha azt mondod: "Nem tetszik, amit viselsz."

51. Tetszik a barátod új kabátja? Nagyszerű, mondd meg neki. Időnként a megfelelő bók elegendő ahhoz, hogy valaki napja jobb legyen. Óvakodj a utánzástól, ez nem a legjobb módja annak, hogy valakit elcsábíts. Esetleg kérdezd meg, mielőtt ugyanazt megveszed.

52. A napszemüveget nem viseljük bent és éjszaka sem. Kivétel nélkül, soha.

 

 

53. Szeretnéd, hogy mindenki tudja, hogy az edzőterembe jársz? Ezt érd el olyan eredményekkel, amiket az emberek észrevesznek. Ne azért, hogy az asztalod alatt lévő izzadt ruháid miatt, az egész irodának szellőztetnie kelljen.

54. Nem kell emlékeztetnünk a hölgyeket, hogy esküvőre ne viseljenek fehér ruhát. Hasonlóképpen, a férfiaknak is tisztában kell lenniük azzal, hogy az esküvőn a vőlegény a leginkább kiemelt személy. És kérünk, ne vedd még fel a fehér öltönyödet.

55. Ha szivarozol, szedd le a címkét az aljáról. 

 

 

Az edzőteremben

56. Edzés közben vedd le az összes súlyt a súlyzóról, és helyezd is vissza.

57. Tudod a türelemről és a rózsáról szóló mondást? Ne legyél ideges vagy türelmetlen azzal, amit csinálsz. Ne siettess valaki, csak azért, mert te is edzeni akarszi.

58. Minden ember, egyaránt férfiak és nők megérdemli, hogy az edzőtermet biztonságos helyként használják az önfejlesztésre. Biztosan ismered azokat a kínos és intenzív megismerési kísérleteket. Ne csináld.

59. Mindig legyen egy megfelelő öntudatod. Ez alatt nem azt értjük, hogy „nézzétek, hogyan nézek ki”, hanem az „ebben a tükörben valaki ellenőrizni szeretné a gyakorlat helyes technikáját”.

60. Még ha háromszoros szuper készleteket is használsz a tricepszedhez, ne használj egyszerre több különböző súlyzót. Ha egy percnél tovább vannak a földön, akkor te nem gyakorolsz azokkal.

61. Ne csinálj bicepsz gyakorlatokat guggolva.

62. Nem szabad előfordulnia az élet semmilyen területén sem, de ez különösen igaz egy edzőteremre, hogy szarkasztikus légy, ahol mindenki más célokkal, képességekkel és különösen más önbizalommal rendelkezik.

63. Ha padon gyakorolsz, használj törülközőt. Mindig töröld le az aerob gépeket, például a kerékpárt, a lépcsőt vagy a futópadot. 

 

 

Forrás: fashionbeans.com

Hasonló cikkek
A szakáll történelme: a férfiasság és társadalmi státus szimbólumától az identitás szimbólumáig

A szakáll történelme: a férfiasság és társadalmi státus szimbólumától az identitás szimbólumáig

3773 1 évek előtt
A szakállat évszázadok óta viselik a férfiak. Míg a múltban inkább gyakorlati szerepe volt és a férfiakat képes volt...
Nézd tovább
Mit tudsz tenni a 20-as éveidben, hogy jól nézz ki a 30-asokban

Mit tudsz tenni a 20-as éveidben, hogy jól nézz ki a 30-asokban

1625 1 évek előtt
Miközben élvezzük az édes húsz éveinket és bármiből, sokat megengedhetünk maguknak - például kihagyhatjuk az edzést...
Nézd tovább
A szakáll nemcsak vonzóbbá, hanem egészségesebbé is teszi a férfiakat, mondja nem egy tudományos kutatás

A szakáll nemcsak vonzóbbá, hanem egészségesebbé is teszi a férfiakat, mondja nem egy tudományos kutatás

6686 1 évek előtt
A szakáll népszerű, és nincs arra utaló jel, hogy a közeljövőben ez meg fog változni. Éppen ellenkezőleg, jön az ősz,...
Nézd tovább
Frizura a Peaky Blinders-től: hogyan érd el és hogyan fésüld

Frizura a Peaky Blinders-től: hogyan érd el és hogyan fésüld

9717 1 évek előtt
Fantasztikus színészi játék olyan sztároktól, mint Tom Hardy és Cillian Murphy, a kornak megfelelő ruhákban és a ma...
Nézd tovább
Hogyan borotválkozz megfelelően 1. rész: Borotválkozás előkészületei

Hogyan borotválkozz megfelelően 1. rész: Borotválkozás előkészületei

1796 1 évek előtt
A legtöbb ember számára a borotválkozás hihetetlenül bosszantó tevékenység, de ezt mégis minden második vagy harmadik...
Nézd tovább
5 egyszerű tipp, hogy hogyan tegyük dúsabbá a hajat

5 egyszerű tipp, hogy hogyan tegyük dúsabbá a hajat

11716 2 Év előtt
Nincs attól rosszabb, mint a lelapult, élettelen haj, ami vagy túl száraz, vagy zsíros. Ez olyan probléma, amivel nap...
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés