Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

4 tip a jobb borotválkozásért

Megosztva a10 Hónap előtt 608
4 tip a jobb borotválkozásért

A világ minden táján férfiak milliói szenvednek a borotválkozás utáni bőrirritációtól. Ha Te is köztük vagy, vagy csak arra gondolsz, hogy hogyan javíthatsz a borotválkozási technikádon, ez a cikk Neked szól. A viszonylag egyszerű feladatok kellemesebbé tehetik a borotválkozást, függetlenül attól, hogy van-e rutinod benne vagy sem. Nem számít, ha elektromos, klasszikus vagy modern borotvát használsz, esetleg ha pengés borotvát vagy késes borotvát.   

 

Timsóval meg tudod találni a bőröd érzékeny területeit

Borotválkozás utáni timsó használata, kiváló módszer az apró vérzések elállítására, a bőr fertőtlenítésére és a bőrön lévő felesleges zsír eltávolítására. Amellett, hogy a bőrödet tökéletesen feszesen tartja, segít a kisebb sérülések azonnali kezelésében és aktívan ellensúlyozza a vérzést. 

Kiváló tulajdonságain túl a timsónak van még egy nagy előnye, amit különösen az érzékeny bőrű férfiak fognak értékelni. Miután áthaladsz az arc borotvált részén vele, bizonyos helyeken enyhén csípős érzést fogsz érezni. Ezt a bőrfelület sérülése okozza, amit akár a borotválkozás is okozhat, ebből tudod, hogy ezeken a területeken óvatosan kell borotválkoznod.

A másik ok az, hogy a borotválkozás előtt a bőr nem megfelelően van hidratálva, amit borotválkozás előtti jobb előkészítéssel megelőzhető.

Ilyen módon beazonosíthatod azokat a területeket, ahol borotválkozáskor jobban oda kell figyelned, majd megváltoztatni a borotválkozási folyamatot az irritáció kiküszöbölése érdekében. 

 

 

"Cold shave" a legjobb borotválkozásért

Amint már a borotválkozás előkészítéséről és a magáról a borotválkozásról szóló cikkben megtudtad, a meleg víz használata nagyon előnyös a borotválkozáskor. Igen, igaz, és a meleg víz nem csak a bőrt, hanem a bajuszt és szakállat is lágyítja és hidratálja. Kutatások szerint a borotvapengének akár 60%-kal is könnyebb levágni az arcszőrzetet, ha az megfelelő hidratációval rendelkezik, mintha egyáltalán nem lenne, és csak a meleg víz segít.

Ha azonban érzékeny bőrrel rendelkezel, csak a hideg víz használata segíthet meleg helyett, a bőrirritációban. Valószínűleg nem mindenkinek. Ki kell tapasztalnod, és meg kell találnod, hogy neked megfelel-e, és hogy segít-e. Maga a borotválkozás folyamata alapvetően nem változik, és a borotválkozás előtti előkészítés ugyanaz, mint mindig, de mindig hideg vízzel öblítsd le az arcod.
  

Előkészület borotvaszappannal

Ha már elgondolkodtál a borotvaolajról vagy más borotválkozás előtti előkészítésről és nem tudod eldönteni, hogy kipróbálj-e valamit, és ha igen, akkor melyik terméket? Erre van egy megoldás a számodra. Szinte bármilyen borotvaszappan megteszi, csak meleg víz kell hozzá, hogy a szappan lágyabbá váljon.

Vized be, majd körkörös mozdulatokkal dörzsöld meg egy kicsit, vidd fel és masszírozd szét a szappant a borotválandó bőrfelületen. Habosítsd fel a bőrödön lévő szappant egy borotvapamaccsal. Így tudod megpuhítani az arcszőrzeted és fantasztikus habot csinálni.

  

Borzszőr borotvapamacsok jobbak... Vagy nem?

A borotvapamacsokkal kapcsolatos szinte minden cikkben és videóban azt látjuk, hogy a borzsörte jobb, mint a vaddisznó. 
Van azonban olyan helyzet, ahol a vaddisznó sörte jobb a számodra. Ha a szakállad nagyon kemény és nagyon sűrű. Az ilyen típusú szakállra a vaddisznó sörte a legalkalmasabb, mert elég kemény és biztosítja, hogy jobban felemeli a szakállat vagy hosszabb borostát, és jobban 
belemasszírozza a habot, ami jobb borotválkozást eredményez.

Hasonló cikkek
A szakáll nemcsak vonzóbbá, hanem egészségesebbé is teszi a férfiakat, mondja nem egy tudományos kutatás

A szakáll nemcsak vonzóbbá, hanem egészségesebbé is teszi a férfiakat, mondja nem egy tudományos kutatás

5996 10 Hónap előtt
A szakáll népszerű, és nincs arra utaló jel, hogy a közeljövőben ez meg fog változni. Éppen ellenkezőleg, jön az ősz,...
Nézd tovább
Hogyan borotválkozz megfelelően 3. rész: Borotválkozás utáni ápolás

Hogyan borotválkozz megfelelően 3. rész: Borotválkozás utáni ápolás

721 11 Hónap előtt
A "Hogyan borotválkozz megfelelően" sorozat utolsó cikke a borotválkozás utáni ápolásra összpontosít, miközben nem...
Nézd tovább
Hogyan borotválkozz megfelelően 2. rész: Borotválkozás

Hogyan borotválkozz megfelelően 2. rész: Borotválkozás

5048 11 Hónap előtt
Annak ellenére, hogy a legtöbb férfi hetente többször borotválkozik, technikája nem mindig megfelelő, ami problémákat...
Nézd tovább
Hogyan borotválkozz megfelelően 1. rész: Borotválkozás előkészületei

Hogyan borotválkozz megfelelően 1. rész: Borotválkozás előkészületei

899 11 Hónap előtt
A legtöbb ember számára a borotválkozás hihetetlenül bosszantó tevékenység, de ezt mégis minden második vagy harmadik...
Nézd tovább
Hajpúder: mire való és miért használjuk?

Hajpúder: mire való és miért használjuk?

6121 1 évek előtt
Hajpúder, néha por alakú hajviasznak is nevezik, végtelenül lágy és könnyű por, szagtalan és nagyon ritkán, esetleg...
Nézd tovább
Oldalt rövid, a tetején hosszú: 5 legjobb tipp a klasszikus férfi frizurára

Oldalt rövid, a tetején hosszú: 5 legjobb tipp a klasszikus férfi frizurára

92341 2 Év előtt
Magunkról gondoskodni és ápoltan kinézni minden körülmények között ma már teljes munkaidőt igényel. Úgy tűnik, hogy...
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés