Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Hogyan növeszd a szakálladat

Megosztva a10 Hónap előtt 5105
Hogyan növeszd a szakálladat

A mai világban kevés dolog férfiasabb, mint a szakáll. Egy hónapos szakáll, két hónapos szakáll, három hónapos szakáll, féléves szakáll, egy éves szakáll vagy csak egy rövid, szabályos borosta.

 

Nem számít, az sem, hogy milyen stílust választasz és melyik stílusú szakáll illik a legjobban az arcod formájához, a szakáll megkülönbözteti a férfiakat a nőktől, és lehetőséget ad nekünk, hogy kifejezzük egyéniségünket a világ számára, ha arra vágyunk, hogy megkülönböztessük magunkat másoktól. Ez lehetőséget ad nekünk, hogy kifejezzük személyes szabadságunkat, már csak azzal is, ha meg tudjuk növeszteni a szakállunkat, akkor miért ne tennénk?

 

Ugyanakkor a szakállal rendelkező férfiak vonzóbbak az ellenkező nemnek, ami nemcsak a szakáll kinézetének köszönhető, hanem a következő tulajdonságokat is szimbolizálja: elszántság, türelem, céltudatosság, elkötelezettség.

 

Manapság kevés olyan férfi van, akik legalább néha nem játszott volna el azzal a gondolattal, hogy szakállat növeszt. Ha Te is ilyen vagy, ez a cikk Neked szól. Nincs jobb idő a szakáll megnövesztésére, mint november. Ez természetesen nem igaz, bármikor megnövesztheted az arcszőrzetedet, maga a cikk szerzője úgy döntött, hogy májusban egy jeles eseményre szabadult meg a teljes szakállától.

 

A november azonban különleges a szakállasok világában - összekapcsolódik a világméretű jótékonysági megmozdulással, amit Ausztráliában hoztak létre, hogy terjesszék az információt a férfiak körében a here és prosztata rosszindulatú elváltozásairól. És természetesen a novembernek is meg van a gyakorlati előnye - egy igazán sűrű szakáll télen felér egy sállal, valamint megvéd a torok vagy léguti fertőzésektől.

 

 

Szóval hogyan csináld, hogy büszke lehess a szakálladra? Valójában ez egyszerű és ugyanakkor nagyon nehéz is - dobd ki az összes borotvádat, amik otthon vannak és hagyd abba a borotválkozást.

 

A nehéz része, a kezdeti viszketésen kívül, a psziché. Sokaknak van valamilyen elképzelésük arról, hogy néz ki a szakáll. Sűrű, fenséges, sötét szakáll, amit mindenki tisztel és az azt körülvevők csodálják. De a valóság gyakran teljesen ellentétes az elvárásokkal szemben.

 

“Tapasztalatból tudom, mint borbély, hogy a szakáll sosem úgy nő, mint ahogy azt elvárják." mondja Matúš Čefo barber, a jól ismert pozsonyi MMG Freedom Barbers-tól. “Mindannyiunknak máshogyan nő a szakálla, különböző típusú, valakinek sűrűbb vagy ritkább. És természetesen van egy nem zsíros, szakállkezdemény szerű fajta, ami az úgynevezett pihe”- folytatja a szakértő. Természetesen, van olyan szakáll is, ami alig nő, ezt úgy hívják, hogy pihe.

 

Hogyan csináld? Teljesen mindegy, hogy az új szakállad hogy nézzen ki, hagynod kell, hogy megnőjön. Nem létezik ideális időszak, de legalább 4 hétre van szüksége, mindenféle beavatkozás nélkül.

 

Azonban ha nem engedheted meg magadnak, hogy a szakállad egy hónapon keresztül beavatkozás nélkül, magától növekedjen, mert nem akarsz, vagy nem nézhetsz ki úgy, mint egy hajléktalan, ne ess kétségbe.

 

“Például vannak emberek, akik 3 hónapig nem borotválkoztak és eljönnek ide, szakálligazításra, elmondják, hogy mit szeretnének. Az én teóriám az, hogy már az elejétől kezdve, amikor még csak borostás az illető, el kell menni a borbélyhoz, mert azt mindig meg kell igazítani és soha nem fogsz hajléktalanként kinézni.” mondja Matúš Čefo barber.

 

Ha azonban el akarod kezdeni növeszteni az első szakálladat, és fogalmad sincs arról, hogy milyen irányba indulj, akkor adj neki legalább egy hónapot. Ha négy hét után sem vagy teljesen elégedett, hagyd, hogy hagy nőjön hat hétig. 

 

Ez alatt az időszak alatt csak figyeld, ne rövidítsd le vagy ritkítsd meg, mert ebből fogod meglátni, hogy genetikailag milyen típusú szakállad adatott.

 

Gyerünk, nézzük meg, hogy milyen szakáll növekedési stádiumok vannak.

  

Első hét

Ha a sima, borotvált archoz szoktál hozzá, a borotválkozás mentes első hét enyhe sokk lehet. A szakáll növekedése furcsának tűnik, és nagyon természetellenesnek fogod érezni. Ez természetesen a szokásnak köszönhető, amiért egész életeden keresztül, a teljesen simára borotvált arcbőrhöz szoktál. Ezért elengedhetetlen, hogy az első napokban ellen tudj állni a borotválkozás állandó kísértésének

Körülbelül 3 napos növekedés után a borostád viszketni fog. Néha elviselhetetlenül. Ismét elengedhetetlen, hogy állj ellen, és ne borotválkozz meg. Ebben az időszakban a nagyon eltökélt emberek 90%-a feladja és a kibírhatatlan viszketés mentségével, azonnal leborotválja a szakállkezdeményét. Te ezt ne csináld és tarts ki! A viszketésnek is ellen kell állnod. A szakállad ekkor abban a fázisban van, amikor a szőrszálak a legélesebbek és a bőröd még nem szokott hozzá. Ezek után a szőrszálak meglágyulnak és a bőr hozzászokik. Ebben a időszakban jó minőségű olajjal vagy balzsammal tudod enyhíteni a viszketést. Mivel a szakáll még mindig rövid, az olaj nem lehet túl zsíros és a balzsamnak folyékony állagúnak kell lennie. Ideális esetben, naponta egyszer, például reggel mosakodás után használd a szakállolajat vagy balzsamot.

 

Második hét

A hét legfontosabb része a megfigyelés. Mert a szakálladnak kezd kialakulni a formája, és látni fogod, hol nő sűrűbben és hol ritkábban. Fontos megjegyezni, hogy nagyon kevés férfinak van olyan génje, ami miatt nagyon sűrű szakálluk nő. Éppen ellenkezőleg, a férfiak 90%-ának a szakálla nagyon ritka vagy, egyáltalán nem nő.

De ez egyáltalán nem probléma, minél hosszabb a szakállad, annál inkább sűrűbbnek látszik. Ha hozzá szeretnél járulni ahhoz, hogy minél sűrűbb legyen a szakállad, használj szérumot a szakálladra. Enne a szérumnak a fő alkotóeleme az aloe vera és a pantenol-ricinusolaj, amik bizonyítottan elősegítik a szőrszálak növekedését.
 

Ne felejts el továbbra is minőségi olajat vagy szakáll balzsamot használni, még akkor is, ha az elviselhetetlen viszketés már elmúlt. Valójában, a friss szakáll alatt lévő bőr kiszáradhat, ez által irritáltá válik vagy kivörösödhet. Az olaj nemcsak táplálja a szakállat, hanem hidratálja is az alatta lévő bőrt, tökéletes állapotban tartva és elkerülve a kellemetlenségeket.

 

Harmadik hét

Gratulálunk, túl vagy a nehezén! A viszketésnek már egy ideje meg kellett szűnnie, és a szakállad formájának lassan ki kell alakulnia. Világos elképzeléssel kell rendelkezned arról, hogy a szakállad mekkora legyen, és hogyan növekedjen. Hosszának már elegendőnek kell lennie a szakáll sampon használatához. Nem szükséges minden nap használni, csak hetente kétszer vagy háromszor, ideális esetben zuhanyzás alatt. Ugyanakkor azt akarod, hogy az új büszkeséged tiszta, lágy és illata ne csak neked, hanem a partnerednek is tetsszen.

 

Negyedik hét 

Ebben az időszakban mindennek tökéletes állapotban kell lennie, a szakálladnak úgy kell kinéznie, mint egy valódi szakállnak, és az arcodon lévő ritkásabb helyeket legalább némi szőrzetnek kell kitölteni. Most a te döntéseden múlik, hogy növeszteni akarod-e a szakálladat, vagy úgy döntesz, hogy megritkítod vagy esetleg levágod. Alternatív megoldásként inkább egy köztes megoldást válassz, például a kecskeszakállat - ez különösen akkor ajánlott, ha az arcod nagyon vékony. Bárhogy is döntesz, ideje megcsinálni a szakáll minimális körvonalát az arcon és a nyakon, ezért javasoljuk, hogy menj el a fodrászodhoz vagy barberedhez, de ezt egy kis gyakorlattal otthon te magad is megteheted, a fürdőszobában.

Csak egy borotvára és egy átlátszó borotvagélre van szükséged, így egyértelműen láthatod, hogy hol megy az új szakállad körvonalai.

  

 

Hogyan ápold a szakálladat

A szakáll divatos most, és manapság a társadalomban sokkal jobban elfogadott, amikor egy férfi megnöveszti. Azt azonban el kell mondanunk, hogy elsősorban ápolt szakállról beszélünk. Még a szakállra is, mint minden másra, vigyázni és ápolni kell.

 

Az alapvető otthoni ápolás magában foglalja a szakállolaj vagy balzsam használatát. Ha nem tudod mi a különbség közöttük, vagy hogy melyik jobb neked, azt javasoljuk, olvasd el a korábbi cikkünket, ahol ezt a témát részletesen tárgyaljuk.

 

Természetesen ne felejtsük el a szakáll tisztításáról sem, ezért a szakáll samponodnak is megfelelőnek kell lennie. Hosszabb szakáll esetén gyakran problémát jelent annak tisztíthatósága vagy a szakáll merevsége. Ezért fontos, hogy rendszeresen fésüld a szakálladat, hogy hozzászokj a számodra legmegfelelőbb irányba történő növesztéshez. Az erősebb balzsamok vagy waxok szintén alkalmasak a szakáll alakjának megtartására vagy formázására. Az erősebb balzsamok ideálisak a bajusz formázáshoz is és a finomabbak balzsamok pedig az egész szakáll formázásához.

 

Ha nem tudod, hogy a szakálladnak mire van szüksége, a következő fantasztikus szakáll ápoló csomagot, amiben verhetetlen áron kapsz olajat, balzsamot, sampont, finomabb viaszt és ezen felül átlátszó borotvagélt az arc és a nyak kontúrjának kialakításához.

 

Az otthoni gondoskodás mellett kár lenne, nem elmenni egy olyan közegbe, társaságba, ahol hozzád hasonlóak vannak. Ezzel azt szeretnék javasoljuk, hogy látogasd meg a fodrászatot vagy a klasszikus borbélyt / barber shop-ot.

 

A barbered, nem csak hogy megigazítja a szakálladat, de tanácsot is ad, hogy hogyan bánj a szakálladdal.

 

És hogy milyen gyakran szükséges elmenned a barberedhez? Matúš Čefo, a MMG Freedom Barbers borbélya elmondja, hogy “az ideális a minden héten egyszer lenne. Viszont néhány férfi hozzákapcsolja ezt a hajvágáshoz, tehát "szenvednek" két - három hétig igazítás nélkül, és ez az idő meghosszabbodik. 

 

Most be kell fejeznünk a szakáll megnövesztésének rejtelmeiről és az azt követő gondoskodásról folytatott gondolatsorokat. Eredetileg ennek a cikknek tippeket kellett volna tartalmaznia, hogy miként lehet felgyorsítani a szakáll növekedését, mi javítja a szakáll minőségét és így tovább, de ez túl sok lenne egy cikkhez. Ezért a következő cikkben ezeket vizsgáljuk meg.

 

Eközben, ha bármilyen kérdésed vagy egyéb észrevételed van, ami esetleg segítené férfiak ezreit, akik úgy döntenek, hogy szakállat növesztenek, ne habozz megosztani velünk a gondolataidat, tapasztalataidat.

Hasonló cikkek
A szakáll nemcsak vonzóbbá, hanem egészségesebbé is teszi a férfiakat, mondja nem egy tudományos kutatás

A szakáll nemcsak vonzóbbá, hanem egészségesebbé is teszi a férfiakat, mondja nem egy tudományos kutatás

5997 10 Hónap előtt
A szakáll népszerű, és nincs arra utaló jel, hogy a közeljövőben ez meg fog változni. Éppen ellenkezőleg, jön az ősz,...
Nézd tovább
Frizura a Peaky Blinders-től: hogyan érd el és hogyan fésüld

Frizura a Peaky Blinders-től: hogyan érd el és hogyan fésüld

7826 11 Hónap előtt
Fantasztikus színészi játék olyan sztároktól, mint Tom Hardy és Cillian Murphy, a kornak megfelelő ruhákban és a ma...
Nézd tovább
Hogyan borotválkozz megfelelően 2. rész: Borotválkozás

Hogyan borotválkozz megfelelően 2. rész: Borotválkozás

5049 11 Hónap előtt
Annak ellenére, hogy a legtöbb férfi hetente többször borotválkozik, technikája nem mindig megfelelő, ami problémákat...
Nézd tovább
5 tipp, hogy kevesebbet izzadj

5 tipp, hogy kevesebbet izzadj

897 1 évek előtt
Seneca a római sztoikus filozófus és államférfi tisztában volt vele: "ezek felesleges dolgok, amiért izzadni kell"....
Nézd tovább
Hogyan vigyázz a tetoválásra, hogy ne fakuljon ki


Hogyan vigyázz a tetoválásra, hogy ne fakuljon ki


1685 1 évek előtt
Azt mondják, hogy a tetoválás örökké tart. Habár ez igaz lehet, nem jelenti azt, hogy örökké is jól néz ki. Ha a...
Nézd tovább
A borotválkozás története: borotválkozási eszközök

A borotválkozás története: borotválkozási eszközök

4221 1 évek előtt
Ennek a sorozatnak az első részében a borotválkozás történelmére összpontosítunk, az emberiség történetében használt...
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés