Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

A szakáll nemcsak vonzóbbá, hanem egészségesebbé is teszi a férfiakat, mondja nem egy tudományos kutatás

Megosztva a10 Hónap előtt 5996
A szakáll nemcsak vonzóbbá, hanem egészségesebbé is teszi a férfiakat, mondja nem egy tudományos kutatás

A szakáll népszerű, és nincs arra utaló jel, hogy a közeljövőben ez meg fog változni. Éppen ellenkezőleg, jön az ősz, a november, a hónap, ami a Movember, ne borotválkozz jótékonysági eseménnyel kapcsolatos, ennek célja, hogy a férfiak körében nemcsak a rosszindulatú prosztata elváltozásokkal kapcsolatos információkat terjessze. Ezért elvárható, hogy a forró nyári hónapok után az őszi hideggel stílusos szakállasok kerüljenek az utcákra. A szakáll egy életmód, népszerű népszerűség, a személyiség kifejezésének módja vagy egyszerűen a borotválkozás lustasága - ami jelenleg nemcsak a társadalomban elfogadott, hanem meg is érthető - a szakáll jelensége a tudósok és a világ számára fokozatosan vált az érdeklődés tárgyává. Úgy tűnik, hogy a legjobban Ausztráliában.

Azt a tényt, hogy a szakáll vonzóbbá és férfiasabbá teszi a férfiakat, számos helyen leírták már, de leginkább a szubjektív érzések vagy személyes tapasztalatok alapján döntöttek úgy néhányan, hogy hagyják, hogy az arcszőrzetük vagy borostájuk hosszabbra nőjön.

Egy 2013-ban végzett kutatás szerint, amit új - Dél- Wales-i egyetemen, Sydney-ben, Ausztráliában folytattakarra törekedtek a kutatók, hogy valóban van - e  igazságalapja a fenti állításnak. Az eredmények nyilvánvalóan nem voltak meglepőek, és azok a férfiak, akiknek sűrűbb borostájuk, valamint lényegesen sűrű, szép szakálluk volt, nemcsak hogy vonzóbbak voltak a nők számára a vizsgálatban, mint akik megborotváltak, hanem egészségesebbek is. Teljes szakállal rendelkező férfiakat szintén jobb szülői képességekkel rendelkezőnek vélték a vizsgálatban résztvevő nők.

Meglepő módon, ezek a megállapítások nem vonatkoznak azokra a férfiakra, akiknek csak szakálluk vagy csak bajszuk van. Ha büszkén növeszted a szakálladat, és úgy érzed, hogy a szakállas férfiak vonzereje nem vonatkozik rád, valószínűleg jobb lesz, ha neki állsz borotválkozni, vagy inkább teljes szakállt növesztesz. Legalább is tudományos szempontból. 

 

Forrás: huffingtonpost.com

 

Amellett, hogy a szakáll vonzóbbá tesz minket férfiakat, a tudomány azonban azt sugallja, hogy egészségesebbé is. Arra utaló jelek vannak, hogy a szakáll hatékonyan képes felfogni az allergéneket, port, baktériumokat és egyéb szennyező anyagokat, amik egyébként bejutnának a légutakba, és olyan jelentős problémákat okoznának, mint például különböző féle fertőzések, torokgyulladás vagy asztma roham. 

Ami a baktériumok elterjedését illeti, itt el kell mondanunk, hogy a rendszeres borotválkozás nem csak a bőr legfelső hámsérüléseihez, a szőrbenövésekhez és a bőrirritációhoz jár hozzá, hanem gyakran a kiütések és pattanások kialakulásához is. A szakáll megnövesztésével, a rendszeres borotválkozás eltűnik a kötelességeinek listájáról, valamint a kellemetlen kiütések is idővel megszünnek. Tehát nyert ügyed van, nem gondolod?

Ne felejtsd el a szakálladat minden nap ápolni  és tartsd tisztán. A rendszeres mosakodás egy jó szakáll samponnal abszolút szükséges.

 

Forrás: youtube.com

  

A szakáll legfontosabb előnyei között szerepel az a tulajdosága, hogy megóvja a bőrt az UV sugarak 90–95% -ától.

Az Ausztál Queensland egyetemen kutatása kimutatta, hogy a sűrű, körülbelül nyolc centiméteres szakáll ugyanolyan védelmet nyújt, mint a SPF 21 UV napfényvédő krém. Ha a  szakáll ennél rövidebb vagy ritka növésű, természetesen annál alacsonyabb az UV-védelem szintje. A borosta ugyanolyan védelmet nyújt, mint a borotvált bőr, ezért az nem megfelelő UV fényvédelem szempontjából.

A szakáll nem csak a leégéstől védi meg a bőrfelületet, hanem a bőrráktól is, a bőr gyorsabb öregedésétől és a ráncok, valamint a pattanások kialakulásától, a különféle légzőszervi vagy torokfertőzésektől. Bónuszként vonzóbbá és férfiasabbá tesz minket a nők szemében, és mindezt egyetemi kutatások támasztják alá.

Mi nem ismerünk téged, de határozottan javasoljuk a borotva hanyagolását.

A sűrű és a legattraktívabbá tevő szakáll gondoskodásáról sem szabad megfeledkezni és a már említett szakáll sampon mellett sem szabad elfeledkezni a szakáll ásványi anyagokkal való táplálásáról.

Fantasztikus illatokkal, kiváló minőségű olajok, hidratálásra balzsamok, és waxok a szakáll formázására, azért, hogy szakállad mindig a társadalom középpontjában álljon.

Forrás: mensxp.comhuffingtonpost.comindependent.co.uk.

Hasonló cikkek
Lookbook: Milyen frizurát készíthetsz el a Pacinos-sal?


Lookbook: Milyen frizurát készíthetsz el a Pacinos-sal?


2099 1 évek előtt
Néhány hónap már eltelt, mióta megosztottuk veletek az első lookbook-unkat a blogunkon. Az egyik legnépszerűbb cikk...
Nézd tovább
A Trónok harcának 5 legjobb szakálla

A Trónok harcának 5 legjobb szakálla

1098 1 évek előtt
A népszerű sorozat, Trónok harca utolsó évada már teljes lendületben van és a nagy felhajtás, az utolsó részek körül,...
Nézd tovább
Igazi szakállat szeretnél? 15 meglepő érdekesség, amit a szakállról biztosan nem tudtál eddig

Igazi szakállat szeretnél? 15 meglepő érdekesség, amit a szakállról biztosan nem tudtál eddig

3990 1 évek előtt
Annak ellenére, hogy rendszeresen halljuk az ilyen és hasonló típusú kijelentéseket, „a szakállak ideje lejárt,“ vagy...
Nézd tovább
Hajpúder: mire való és miért használjuk?

Hajpúder: mire való és miért használjuk?

6121 1 évek előtt
Hajpúder, néha por alakú hajviasznak is nevezik, végtelenül lágy és könnyű por, szagtalan és nagyon ritkán, esetleg...
Nézd tovább
5 egyszerű tipp, hogy hogyan tegyük dúsabbá a hajat

5 egyszerű tipp, hogy hogyan tegyük dúsabbá a hajat

11294 1 évek előtt
Nincs attól rosszabb, mint a lelapult, élettelen haj, ami vagy túl száraz, vagy zsíros. Ez olyan probléma, amivel nap...
Nézd tovább
Lookbook: Milyen frizurát lehet Mister Pompadour hajpomádéval elérni?

Lookbook: Milyen frizurát lehet Mister Pompadour hajpomádéval elérni?

3305 1 évek előtt
A lookbook-ok remek dolog, a különböző frizurák és trend ötletek feldolgozására és terjesztésére. Ezenkívül kitűnő...
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés