Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

Hogyan vigyázz a tetoválásra, hogy ne fakuljon ki


Megosztva a1 évek előtt 2566
Hogyan vigyázz a tetoválásra, hogy ne fakuljon ki


Azt mondják, hogy a tetoválás örökké tart. Habár ez igaz lehet, nem jelenti azt, hogy örökké is jól néz ki. Ha a tetkódat  már néhány éve felvarrattad, akkor valószínű, hogy az már nem olyan friss és színes, mint korábban. Ez annak köszönhető, hogy az idő és esetleg más tényezők miatt, egyszerűen a tetoválás elhalványul.

Míg egyes tetoválások csak idővel fakulnak ki, mások jobban vagy fokozatosan. Ebben a cikkben a különböző tényezőket vesszük számba. A jó hír az, hogy a tetoválás elhalványulását a megfelelő odafigyeléssel és gondoskodással könnyen és hatékonyan lelassítható.
 

A színes tetoválás kifakulhat?

A színes tetoválás egyértelműen elhalványul, ha nem gondoskodsz róla a kezdetektől. A világosabb színek általában gyorsabban fakulnak ki, mint a sötétebb színek, ami azt jelenti, hogy a fehérre tetovált szín fakul ki a leggyorsabban.

Hasonlóképpen, a víz és a pasztell színű formák gyorsabban elhalványulnak, mivel ez a technika könnyebb és érzékenyebb színezést igényel.

De az is igaz, hogy az elmúlt években a tetováló színek és tinták minősége jelentősen javult, ez az egyik tény segít abban, hogy lelassuljon az új tetoválások elhalványulása.

 

Na de mi van a fekete és a szürke tetoválásokkal?

A színes tetkókhoz hasonlóan, a fekete és a szürke színűek addig fognak fakulni, amíg elég gondoskodást és figyelmet nem kapnak.

Míg a sötétebb, fekete tinták általában robusztusabbak, tovább tartanak és kicsit jobbak a színtartósságuk szempontjából, mint a színes tetoválások, amik gyorsabban elhalványulhatnak, ha egy tapasztalatlan tetováló művész, aki túlságosan finoman vagy nem elég mélyen tetoválta a tintát a bőrfelületbe.

A fekete szín minősége is jelentősen javult az elmúlt években, ami szintén segít az idő kegyetlen munkájának mérséklésében.

 

Mik a legfontosabb okok, amiért a tetoválás kifakul?

A tetoválás fokozatos elhalványulásában számos tényező közrejátszik, de néhány közülük különösen hatékonyak a tetkók színének lekopásában.

 

A tetoválás elhelyezkedés

A testen több hely van, ahol a tetoválás gyorsabban kifakul. A test minden része, ami rendszeresen dörzsölődik egy másik bőrfelülethez vagy testrészhez, általában ezek azok a helyek, ahol a tetoválás a leggyorsabban elhalványul. Ez magában foglalja például az ujjakat, a combok belső oldalát vagy a bicepsz belső részeit.

Az is igaz, hogy ha a tetoválás olyan helyen van, ahol nem érintkezik a tetovált bőrfelület egy másik testrésszel, de például, a ruhaviselés, amikor egy anyag hosszú ideig és folyamatosan dörzsöli a tetoválást, ez a fizikai érintkezés valószínű felgyorsítja a tetoválás fakulását. A lábfej tetején lévő tetoválás, erre egy nagyon jó példa. A tetovált bőr zoknival vagy cipővel való folyamatos dörzsölődése az idő múlásával fokozatosan kifakul, aminek eredményeképpen, az láthatóan halványabb lesz.

 

A tinta minősége

Mint fentebb már említettük, a színminőség határozottan befolyásolja a tetoválás élettartamát. A nem illékony alkotórészekből készült, vagy egy tapasztalatlan tetováló művész által higított tinta általában nem marad a bőrben mindaddig, mint a kiváló minőségű, erősen koncentrált tinta.

Ügyelj arra, hogy ne becsüld alá az új tetoválás előkészületeit sem, és legalább egy általános áttekintést szerezz a tetoválás színeiről és azok minőségéről. Ezután egyeztess a tetoválóval, hogy milyen tintát vagy színt használjon.

Ne felejtsük el, hogy minél nagyobb a színskála, amit egy tetováláshoz használ a tetoválást elkészítő szakember, annál gyengébbek a színek és azok annál gyorsabban elhalványulnak. Tehát, ha azt szeretnéd, hogy a tetoválásod minél tovább úgy nézzen ki, mintha új lenne, akkor válassz egy olyan alakzatot, ami sok sötét színt és textúrát igényel. Ha például rózsaszín vagy sárga színt választasz, ne feledd, hogy a tetkód érzékenyebb lesz a fakulásra, és ezért nagyobb gondoskodást igényel.

Végül, ha a tetoválás néhány kiemelt részt tartalmaz, ne lepődj meg, ha ezek a részek gyorsabban elhalványulnak, mint a többi.

 

A gyógyulás minősége

Az új tetoválás gyógyulása és utókezelése valószínűleg a fakulás elleni küzdelem legfontosabb része. Az első néhány héten a tetoválás nem fog a színéből engedni, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban kell a lehető legjobban gondoskodni róla.

Az első hetekben a tetoválás gyógyulása különböző folyamatokon megy keresztül, ami során a bőrön égő és viszkető érzés tapasztalható, esetleg lehámlik, de ha ez nem magától történik és te erre direkt rásegítesz, ezzel azt kockáztatod, hogy leszedsz egy réteg tetovált bőrfelületet. Ezért meg kell próbálnod a tetoválásodat megtartani és nem kapargatni vagy lehámlasztani az esetleg megsérült felületet, akármilyen nehéz is.

Bármilyen bőrsérülés azt jelenti, hogy a sérült bőrfelület sokkal jobban hajlamos lesz a fakulásra.

Ezért ebben az időszakban hidratáld a tetoválásodat kifejezetten az ilyen helyzetekre előállított, speciális krémekkel, amik segítik a gyógyulási folyamatot. Azonban a lágy állagot nem tartalmazó krémek többet árthatnak a tetoválásnak, mint segítenének. Ezért ajánlott olyan krém alkalmazása, ami kifejezetten a tetovált bőr igényeinek megfelelően készült, mint például az Essential 4 Tattoo Eternal Bright, ami nemcsak segíti az új tetoválás gyógyulását az összetétele miatt, de ugyanakkor az első pillanattól kezdve harcol a fakulás ellen, és megőrzi őt.

Azonban, ne feledkezzünk meg a higiénia fontosságáról sem a gyógyulási folyamat során és szigorúan tartsuk tisztán a friss tetoválást.
Az Essential 4 Tattoo tusfürdő, amit ideális esetben egy tisztító spray használata követ, megvédi az új tetoválást a baktériumok ellen, megakadályozva a tetoválás esetleges károsodását a gyógyulás során. Ez nemcsak a bakteriális elhalványulást jelenti, hanem bizonyos esetekben, teljes egészében a hegek eltűnését is.

Essential 4 Tattoo Eternal Bright Krém Essential 4 Tattoo Fertőtlenítő Spray Essential 4 Tattoo Tusfürdő Gél

 

A nap

A Nap az összes olyan tetoválás kétségtelen ellensége, amiket olyan hosszan akarnak viselni, ameddig csak lehetséges. Semmi sem járul jobban hozzá a tetoválás elhalványulásához, mint a nap. Fokozottan kell a tetoválást védeni minden egyes alkalommal, amikor kimész a napra. A Nap UV sugarai nem állnak meg előtted, sem a pólód, blúzod vagy nadrágod nem tud megvéd Téged. A Nap UV sugárzása behatol a bőrbe, és fokozatosan lebontja a tintát, ami ennek következményeként, elhalványul.

Az Essential 4Tattoo Eternal Bright krém természetes védelmet nyújt minden egyes alkalommal a napfénytől, így nem kell aggódnod minden alkalommal a tetoválás miatt, amikor kimész a napra. Ugyanakkor figyelni kell a közvetlen napsugárzásra is és a napozásra - a tetovált bőr leégése mélyebb és a fakulás ilyen esetekben felgyorsul. Ezért, ha tetoválással napozol, győződjön meg róla, hogy legalább SPF 45 faktor számú napozókrémmel kened be, és akár többször is a napozás során.

Ha új tetoválásod van, a legjobb az, ha az első 2-3 héten elkerülöd a napot. A legtöbb naptej és napolaj olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amik nem ajánlottak új, friss tetoválásra, és csak akkor lehetsz biztos a nap elleni teljes körű védelemben, ha tökéletesen eltakarod a tetoválásodat a nap elől.

A természetes öregedési folyamat

És végül beszéljünk arról, hogy minden tetoválás lassan, de biztosan, idővel kifakul. Egyszerűen, ahogy a tetoválásod öregszik és te nem csinálsz vele semmit.

A folyamatot azonban amennyire csak lehet, lelassíthatjuk és késleltethetjük a fent említett tényezőkkel, amik befolyásolják a tetoválás elhalványulását, és a kiváló minőségű kozmetikumok használatával gondoskodunk róla, hogy a tetoválás védve és hidratálva legyen.

Ennek eredményeként a tetoválás olyan egészséges lesz, mint az alatta lévő bőr. Az egészséges és hidratált bőr azt jelenti, hogy a tetoválás is egészséges és hidratált.

 

 
Source: authoritytattoo.com

Hasonló cikkek
Lookbook: Milyen frizurát készíthetsz el a Pacinos-sal?


Lookbook: Milyen frizurát készíthetsz el a Pacinos-sal?


2206 1 évek előtt
Néhány hónap már eltelt, mióta megosztottuk veletek az első lookbook-unkat a blogunkon. Az egyik legnépszerűbb cikk...
Nézd tovább
Igazi szakállat szeretnél? 15 meglepő érdekesség, amit a szakállról biztosan nem tudtál eddig

Igazi szakállat szeretnél? 15 meglepő érdekesség, amit a szakállról biztosan nem tudtál eddig

4142 2 Év előtt
Annak ellenére, hogy rendszeresen halljuk az ilyen és hasonló típusú kijelentéseket, „a szakállak ideje lejárt,“ vagy...
Nézd tovább
Hajpúder: mire való és miért használjuk?

Hajpúder: mire való és miért használjuk?

6675 2 Év előtt
Hajpúder, néha por alakú hajviasznak is nevezik, végtelenül lágy és könnyű por, szagtalan és nagyon ritkán, esetleg...
Nézd tovább
5 egyszerű tipp, hogy hogyan tegyük dúsabbá a hajat

5 egyszerű tipp, hogy hogyan tegyük dúsabbá a hajat

11495 2 Év előtt
Nincs attól rosszabb, mint a lelapult, élettelen haj, ami vagy túl száraz, vagy zsíros. Ez olyan probléma, amivel nap...
Nézd tovább
Lookbook: Milyen frizurát lehet Mister Pompadour hajpomádéval elérni?

Lookbook: Milyen frizurát lehet Mister Pompadour hajpomádéval elérni?

3454 2 Év előtt
A lookbook-ok remek dolog, a különböző frizurák és trend ötletek feldolgozására és terjesztésére. Ezenkívül kitűnő...
Nézd tovább
Oldalt rövid, a tetején hosszú: 5 legjobb tipp a klasszikus férfi frizurára

Oldalt rövid, a tetején hosszú: 5 legjobb tipp a klasszikus férfi frizurára

93873 2 Év előtt
Magunkról gondoskodni és ápoltan kinézni minden körülmények között ma már teljes munkaidőt igényel. Úgy tűnik, hogy...
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés