Legfrissebb hozzászólások
Nincs hozzászólás
Blog keresés

A megfelelő szakállat növeszted? További 15 érdekes tény, amit eddig esetleg nem tudtál a szakállról

Megosztva a1 évek előtt 3029
A megfelelő szakállat növeszted? További 15 érdekes tény, amit eddig esetleg nem tudtál a szakállról

Előző cikkünk nagy sikere után, amiben 15 érdekes tényt írtunk a szakállról, amit esetleg nem ismertél még. Úgy döntöttünk, hogy meglovagoljuk az internet hullámait. Nem tartott sokáig, hogy összegyűjtsünk 15 másik érdekes tényt,  amit eddig esetleg nem tudtál még a szakállról. 

 
És mivel a szakáll még mindig nagyon népszerű, a viselőik és a csodálóik egyre növekvő táborában, hiszünk abban, hogy ez Téged is vonz, függetlenül attól, hogy a megfelelő szakállat növeszted - e vagy sem. Szóval gyerünk tovább, egyenesen a többi 15 érdekes tényre, amiket még nem hallottál erről a témáról. 

  

1. Dihidrotesztoszteron egy olyan hormon, ami nemcsak az szakállnövekedést, hanem a hajhullást is befolyásolja. A testünkben levő mennyiséget az időjárás, és különösen az évszakok változása befolyásolja. A sűrűbb szakáll gyakran nyáron jelentkezik. Azoknak, akiknek ezen a nyáron nincsen sűrű szakálla, ez egy nagyszerű hír. Reméljük, hogy az idén ugyanolyan hosszúra nő és nem lesz hideg, mint tavaly.

2. A középkorban, megérinteni egy másik ember szakállát támadó magatartásnak számított. Ez gyakran párbajt eredményezett (ehhez a tényhez köszönjük a korábbi cikk egyik olvasójának kommentjét). A szakáll ebben a időben a férfiasság és a magas társadalmi státusz jele volt.

3. Hans Langseth volt a leghosszabb szakállal rendelkező férfi a történelem során. Ennek az amerikai embernek, akinek Norvég gyökerei voltak, 5 méter és 33 centiméteres szakálla volt 1927-ben.  

4. Ha a pattanásoktól szenvedsz és nincs szakállad, a megoldás nagyon egyszerű. Hagyd abba a borotválkozást és helyette növeszd meg a szakálladat. Az az igazság, hogy a borotválkozás baktériumokat hordoz a teljes arcon keresztül, ami a szőrtüszők és pórusok fertőzését okozza. Nem is beszélve a borotvapenge és maga a mozdulat által okozott bőrirritációról.

5. Problémád van a légzéssel vagy eldugult az orrod? A szakáll segíthet ennek a problémának a megoldásában. Néhány esetben a szakáll úgy viselkedik, mint egy szűrő, megakadályoza a pollen és a por lerakódását az orrban. Ugyanezért nőnek az orrban lévő szőrszálak is.

6. Ha szakmailag tanulmányozni szeretnéd a férfi szakállat és szőrzetet, akkor te egy pogonológ lennél. Magának a tantárgynak a neve pogonológia és nem tudjuk, hogy hol lehetne erről többet tanulni. Ha te sem tudod, akkor panaszkodj az Oktatási Minisztériumban, mivel még nem tették közzé, hogy hány éves lesz a képzés.

7. A szakáll növekedése, annak általános minősége és szerkezete a genetikában határozható meg. A tesztoszteron hormon azonban ebben segíthet.

8. Az ókori Rómában a fiúk első borotválkozását a felnőttkorra való átmenetnek tekintették. Ez nagy ünneplésre adott nekik okot.

9. Abraham Lincoln volt az első amerikai szakállat viselő elnök. Ez a történelmi pillanat azonban csak azért jött létre, mert Grace Bedel, egy 11 éves kislány, levelet írt Lincolnnak, mondván, hogy „szakállal sokkal jobban nézel ki, mert az arcod olyan keskeny.” Lincoln megfogadta Grace tanácsát, és az emberek elkezdték észrevenni. A News of NY újság még arról is beszámolt, hogy Lincoln Bellingham márkájú balzsamot használ a szakállára. Ez azonban később álhírnek bizonyult, mert csak egy félrevezető és jelöletlen Bellingham hirdetés volt az újságban.

10. A szakállat viselők a legtöbb dicséretet akkor kapják, amikor legelőször növesztik megazt és a dicséretet más férfiak mondják.

11. Nagy Ottó, a Római Birodalom uralkodója 962 és 973 között, mindig a szakállára esküdött, amikor komolyan beszélt valamiről.

12. Ismered a farkasszemnézést, amikor szemrebbenés nélkül kell a másik ember szemébe nézni? Ha szakállad van, 63%-kal nagyon az esélyed, hogy a következő alkalommal te nyersz.

13. Régen a királyi kijelentések súlyosságának növelése érdekében, az uralkodó három darab szőrszálat adott a szakállából a viaszpecsétbe.

14. Szomorú, gonosz és sötét időkben a férfiak a szomorúság és a bánat jelére növesztették meg a szakállukat. Lényegében ez volt az ellenkező magatartása annak, amit ma látunk, amikor az emberek a tisztelet és a szomorúság jeleit mutatják egy temetésen.

15. A férfiak szakállának növekedési sebessége 0,35 milliméter. Ami azt jelenti, hogy egy hónap alatt, 1 cm-t nő.

Hasonló cikkek
Úgy nézek ki, mint bajusz a szakállban. Mit csináljak?

Úgy nézek ki, mint bajusz a szakállban. Mit csináljak?

6534 1 évek előtt
Nemrégiben az élő chat-ünkön voltunk, ahol rengeteg kérdést tettetek fel a magunkról való gondoskodásról, frizura...
Nézd tovább
French crop: a klasszikus férfi frizura

French crop: a klasszikus férfi frizura

3333 1 évek előtt
A kevesebb, több. Az év bizonyított stratégiája minden helyzetben igaz, és amikor egy olyan frizura van, amely jól...
Nézd tovább
Frizura teszi az embert: amikor a stílusos férfiak rossz frizurát választanak

Frizura teszi az embert: amikor a stílusos férfiak rossz frizurát választanak

25107 1 évek előtt
Miért válnak a rossz dolgok jó emberekké? Kezdjük az elején, a jó emberek alatt, a stílusos férfiakat értjük. Ez egy...
Nézd tovább
Lookbook: Milyen frizurát készíthetsz el a Pacinos-sal?


Lookbook: Milyen frizurát készíthetsz el a Pacinos-sal?


2206 1 évek előtt
Néhány hónap már eltelt, mióta megosztottuk veletek az első lookbook-unkat a blogunkon. Az egyik legnépszerűbb cikk...
Nézd tovább
Igazi szakállat szeretnél? 15 meglepő érdekesség, amit a szakállról biztosan nem tudtál eddig

Igazi szakállat szeretnél? 15 meglepő érdekesség, amit a szakállról biztosan nem tudtál eddig

4142 2 Év előtt
Annak ellenére, hogy rendszeresen halljuk az ilyen és hasonló típusú kijelentéseket, „a szakállak ideje lejárt,“ vagy...
Nézd tovább
Ajándékötletek, aminek minden férfi megörül

Ajándékötletek, aminek minden férfi megörül

1359 2 Év előtt
Minőségi, jó ajándékot találni valakinek, főleg, ha férfiról van szó, nagyon stresszes feladat lehet. Első ránézésre...
Nézd tovább
Írj hozzászólást
Hagyj üzenetet
Hozzászólás írásához kérjük login felhasználó fiókjába.

Menü

Beállítások

A kedvencekhez adáshoz hozzon létre egy ingyenes felhasználófiókot.

Bejelentkezés